М’ясо нутрії дуже смачне, воно м’яке, дієтичне та корисне. Та багато хто з господинь просто не знає, як правильно готувати страви з нутрії, тому й не купують її. Я часто готую страви саме з такого м’яса, тому з радістю поділюся власним рецептом приготування тушкованої нутрії в сметані. Готую страву в мультиварці, м’ясо виходить дуже ніжне та соковите.
Інгредієнти: Імбир, Карі, М'ясо нутрії, Прованські трави, Рослинна олія, Сіль, Сметана
Інгредієнти:
- м’ясо нутрії (у мене задня частина) – 800 гр.;
- рослинна олія – 10 гр.;
- сметана (не жирна) – 150 мл;
- сіль – ½ ч. л.;
- суміш прованських трав, карі та сушеного імбиру – ½ ч. л.
Як приготувати нутрію в мультиварці
Перш за все м’ясо нутрії (я брала задню частину) на півгодини потрібно покласти у холодну воду, щоб воно вимокло. Далі обсушити за допомогою паперового рушника.
Тепер гарненько натираємо шматки нутрії спеціями та сіллю та залишаємо його 5-10 хвилин.
Доки м’ясо насичується спеціями та просолюється, ставимо мультиварку в режим розігрівання.
Коли мультиварочна чаша прогрілася, наливаємо у неї олію, викладаємо шматки м’яса та обсмажуємо їх з кожної сторони до утворення золотавої скоринки.
Далі заливаємо нутрію сметаною та доливаємо у чашу 50-100 мл. води. Встановлюємо режим «Тушкування» та готуємо страву у сметані 90-120 хвилин. Якщо у Вас мультиварка має функції скороварки (у мене саме така), то коли нутрію обсмажили, її можна готувати під тиском протягом 30 хвилин.
Тушковане в сметані м’ясо нутрії вийшло соковитим та ніжним, легко відділяється від кісток та має чудовий смак. Викладаємо шматки на тарілку, нутрію можна подавати до столу, додавши будь-який гарнір
А сметану, що залишилася в чаші після тушкування, можна використати як підливу до вермішелі або картоплі.