Тушкована квашена капуста зі свіжою капустою і з копченими реберцями – дуже корисна та смачна страва, яку нескладно приготувати.
Інгредієнти: Білокачанна капуста, Вода, Капуста квашена, Лавровий лист, Свинячі реберця, Сіль, Томатна паста
Для приготування вам треба взяти:
- вода – 300 мілілітрів;
- капуста білокачанна свіжа – 650 грамів;
- капуста квашена – 450 грамів;
- копчені свинячі реберця – 400 грамів;
- цибуля ріпчаста – 1 головка;
- морква – 1 середній коренеплід;
- томатна паста – 2 столові ложки;
- олія – 3 столові ложки;
- лавровий лист – 1 листочок.
Як приготувати тушковану капусту з м’ясом на сковороді
Наріжте свіжу капусту, візьміть пательню з високими стінками, налийте олію та викладіть капусту.
Далі смажте капусту 5 хвилин до золотої скоринки, постійно перемішуючи.
Після цього додайте квашену капусту до свіжої. Якщо вона надто кисла – попередньо промийте. Якщо дуже крупно порізана – подрібніть на менші шматочки.
Натріть моркву на тертці, подрібніть цибулю та додайте до капусти разом з ребрами, порізаними на шматочки довжиною 9-10 сантиметрів. Ребра треба попередньо промити.
Далі додайте воду, перемішайте та закрийте кришкою і тушкуйте 40 хвилин, ще пару разів помішавши.
В кінці додайте сіль, томатну пасту, лавровий лист і тушкуйте на мінімальному вогні ще 10 хвилин.
Страва виходить дуже ароматною.
Подавати до столу її треба в гарячому вигляді.
Вона не потребує додаткових спецій та прянощів.
Єдине, що можна додати – мелений перець і зелень. Готуйте ребра з капустою, смакуйте самі і пригощайте рідних.