Картопля з тушонкою на сковороді

Тушкована картопля з тушонкою на сковороді – швидко, просто та смачно

Одним із самих універсальних гастрономічних продуктів можна сміливо назвати тушонку, адже саме вона дозволяє дуже швидко приготувати багато ситних других страв для перекусу, на обід або на вечерю.

Тушонка відмінно доповнює страви з крупи та макаронних виробів, а також гармонічно поєднується з картоплею. Тому, сьогодні у нас прямо на сковороді готується смачна та надзвичайно ароматна тушкована картопля з тушонкою. До переваг даної страви можна віднести бюджетну вартість та швидкість приготування. Покроково оформлений рецепт з фото продемонструє кожен етап приготування ситної, простой та смачної м’ясної страви з картоплі.

Інгредієнти:

  • картопля – 4 бульби;
  • морква – 1 шт.;
  • рослинна олія – 2 ст. л.;
  • тушонка з будь-якого м’яса – 200 гр;
  • сіль і спеції – за смаком.

Зміст

Як готувати картоплю з тушонкою на сковороді

Для тушкування беремо бульбі картоплі та промиваємо водою, щоб позбутися   бруду. Вимиту картоплю очищуємо від шкірки ножем або будь-яким іншим зручним для вас засобом.

Тушкована картопля з тушонкою на сковороді

Далі бульбі картоплі нарізаємо достатньо великими шматками. Для зручності можна зробити це на обробній дошці. В цей час прогріваємо на сковороді олію. Порізану картоплю відправляємо на сковороду та смажимо, приблизно, 5-7 хвилин.

Тушкована картопля з тушонкою на сковороді

Паралельно очищуємо моркву та натираємо на крупну тертку. Подрібнену моркву відправляємо до картоплі та перемішуємо. Якщо є бажання, можна також додати ріпчасту цибулю.

Картопля з тушонкою на сковороді

Відкриваємо банку тушеного м’яса та викладаємо її вміст на сковороду до інших інгредієнтів. Додаємо невелику кількість кип’яченої води. Страву солимо, приправляємо спеціями за смаком та перемішуємо компоненти.

Картопля з тушонкою на сковороді

Накриваємо сковороду кришкою та зменшуємо вогонь. Залишаємо тушкуватись на малому вогні нашу картоплю з тушонкою до бажаної м’якості.

Картопля з тушонкою на сковороді

Для перевірки готовності достатньо проткнути шматочки картоплі виделкою або кінчиком ножа. Якщо входить легко, то тушкована картопля з тушонкою готова.

Картопля з тушонкою на сковороді

Тушковану картоплю розкладаємо по порційним тарілкам та подаємо до столу з маринованими, квашеними або свіжим овочами, овочевими салатами.

Картопля з тушонкою – відео-рецепти приготування

Тушкована картопля з тушонкою по цьому рецепту готується швидко та просто, а готова страва виходить дуже смачна та ароматна.

Наступний відео-рецепт – це картопля тушкована по-селянськи. І хоче автор не використовує тушонку, але освоїв її технологію приготування, ви легко та просто можете додати у складові страви і тушонку.

Приємного всім апетиту!