Сьогодні хочу запропонувати простий та швидкий рецепт приготування тушкованої картоплі з цибулею та свининою в мультиварці. Цю популярну другу дуже ситну страву ще називають м’ясне рагу або картопляне рагу з свинячим м’ясом. Та як його не називати, а щоб страва вийшла смачною та апетитною, головне у цьому рецепті — свіже та ніжне м’ясо, тоді картопля не розвариться у пюре, а залишиться цілими шматочками.
Інгредієнти: Картопля, Рослинна олія, Свинина, Сіль, Томатна паста, Цибуля
Інгредієнти:
- 500 гр. свинини;
- 6 картоплин;
- 1 цибулина;
- сіль;
- рослинна олія;
- томат (соус або паста).
Як приготувати тушковану картоплю з м’ясом в мультиварці
Цибулю шаткуємо дрібними кубиками, викладаємо її на дно чаші.
Невеликими шматками нарізаємо м’ясо, викладаємо його зверху цибулі.
Доливаємо трохи олії, закриваємо чашу, встановлюємо режим «Тушкування», готуємо 40 хвилин.
Відкриваємо мультиварку, додаємо томатну пасту, солимо та перемішуємо компоненти.
Очищену картоплю нарізаємо, як на фото, викладаємо поверх м’яса.
Заливаємо кип’яченою водою, щоб рідина покрила верхній шар картоплі. Продовжуємо тушкувати ще 40 хвилин.
Відкриваємо кришку, картоплю перемішуємо з м’ясом. Пробуємо на сіль та встановлюємо режим «Жарка» або «Випічка» на 20 хвилин, щоб зі страви випарилася зайва рідина. Але якщо у Вас страва рідкувата, не лякайтеся, після того, як рагу настоїться, воно буде густим.
От і все, смачна тушкована картопля з м’ясом готова. Ситну, ароматну страву можна подавати на обід або вечерю.
Якщо немає мультиварки, приготувати таку картоплю з м’ясом можна за допомогою звичайної каструлі та сковорідки. Тут потрібно картоплю та м’ясо готувати окремо, а потім об’єднати в одному посуді та протушкувати кілька хвилин.
Та, мабуть, найсмачніша тушкована картопля з м’ясом готується на багатті. Як то кажуть: «Є вогонь та казанок – наша страва буде ок!» Послідовність приготування у казанку — як в мультиварці. Так само додаємо всі інгредієнти, тільки пильнуємо, щоб багаття не було дуже сильним та страва не підгоріла. А присмачене димком рагу з м’ясом та нагуляний на природі апетит робить страву незабутньою.