Якщо Вам необхідно швидко приготувати на обід чи вечерю для рідних ситну та смачну другу страву, то пропоную господиням скористатись моїм рецептом. Отже, у нас сьогодні буде тушкована картопля з м’ясом і овочами в мультиварці. Під час тушкування в мультиварці кожен шматочок м’яса просочується овочевим соком, тому стає неймовірно ніжним та соковитим.
Що ж до картоплі, то вона просто тане в роті. Зробити рецепт максимально простим та доступним навіть для кулінарів-початківців допоможе покроково оформлений рецепт з фото.
Інгредієнти: Болгарський перець, Вода, Картопля, М'ясо, Морква, Паприка, Перець червоний мелений, Помідори, Рослинна олія, Сіль, Цибуля, Часник
Необхідні компоненти:
- м’ясо (в даному випадку свинина) – 400 гр;
- картопля – 1,8 кг;
- цибуля – 150 гр;
- морква – 200 гр;
- болгарський перець – 200 гр;
- помідори – 200 гр;
- часник – 3 зубчики;
- олія рослинна – 40 мл;
- сіль – 2 ч.л.;
- паприка – 1 ст.л.;
- перець червоний мелений – 1/3 ч.л.;
- вода – скільки візьме страва.
Зміст
Як приготувати картоплю з м’ясом і овочами в мультиварці
Для нашого овочевого рагу підійде будь-яке м’ясо. Головне, щоб воно було вам до смаку. Я, найчастіше, готую страву з використанням свинини чи курячого філе. Експериментувала також з яловичиною, однак, готове м’ясо, як на мене, вийшло дещо сухувате.
Овочі додавати в рагу, також, можна за власним уподобанням. Головне, щоб вони були свіжими. 🙂
Ще один маленький нюанс – гострий перець. Я додаю в рагу зовсім трішки червоного перцю, щоб додати смаку картоплі ледь помітної гостроти. Якщо вам до вподоби пікантно-гострі страви, можете збільшити кількість перцю до повної чайної ложки.
Для початку, підготуємо всі овочі. Морквину очищуємо та нарізаємо тоненькою соломкою.
З перчини видаляємо плодоніжку та ретельно вичищаємо насіння. Підготовлений стручок нарізаємо достатньо великими кубиками.
З цибулини знімаємо лушпиння та нарізаємо її півкільцями.
Зубчики часнику очищуємо та дрібненько шаткуємо.
Підготовлені овочі складаємо в глибоку миску та приправляємо сіллю. Використовуємо, приблизно, половину норми, зазначеної в рецепті. Залишаємо на 15 хвилин.
Цей час використаємо для підготовки м’яса. Ретельно промиваємо шмат м’яса під проточною водою, зрізаємо гострим ножем всі прожилки та плівки.
Далі, м’ясо нарізаємо порційними шматочками середнього розміру.
Активуємо режим «Смаження» в мультиварці та прогріваємо порцію рослинної олії в чаші. Коли олія достатньо розпечеться, висипаємо у чашу підготовлені овочі. Злегка присмажуємо їх, при цьому, не забуваємо періодично перемішати їх лопаткою.
Після цього, в мультиварку відправляємо шматочки м’яса та смажимо разом з овочами. Інколи компоненти рагу перемішуємо.
На даному етапі можна додати в рагу томати. Для цього, видаляємо в кожному помідорі серцевину та нарізаємо плоди великими частками: дрібні томати – навпіл, великі – на 4 частки.
Підготовлені томати відправляємо в чашу мультиварки та смажимо разом із м’ясом та іншими овочами.
В цей час підготуємо картоплю. Очищуємо бульби та складаємо в ємність з холодною водою. Вода потрібна для того, щоб картопля не потемніла при контакті з повітрям.
Далі картоплю слід нарізати великими шматочками.
Підготовлену картоплю в окремій ємності приправляємо спеціями та сіллю.
Візуально оцініть готовність рагу. Якщо овочі випустили достатню кількість соку (як на наступному фото), можна додавати до страви картоплю.
Після цього, залишається долити води, щоб рідина повністю покрила овочі.
Переключаємо мультиварку на режим «Тушкування» та залишаємо страву томитися, приблизно, на 40 хвилин.
Порада: якщо вам не подобається велика кількість юшки в картоплі, можна додати зовсім трішки води або взагалі тушкувати картоплю виключно в овочевому соку, що вже виділили інші складові страви.
Картопля з м’ясом та овочами, приготована в мультиварці, виходить неймовірно смачною та ароматною. Поки страва не охолола, розкладайте її по порційних тарілках та подавайте до столу.
Овочеве рагу з м’ясом в мультиварці – відео-рецепт
Як завжди, пропонуємо альтернативні варанти приготування однотипної із заявленою у пості стравою. Знайдіть свій самий смачний та найбільш простий варіант приготування.
Наступний авторський відео-рецепт називається жаркоє чи то печеня по-домашньому в мультиварці.