Картопля – універсальний продукт, що органічно поєднується з більшістю продуктів харчування. В даному рецепті пропоную спробувати смакове «сусідство» овочів та м’ясного фаршу. Тушкована картопля з фаршем та овочами на сковороді виходить смачною та достатньо бюджетною стравою, завдяки використанню простих та доступних інгредієнтів. Для реалізації нашого кулінарного задуму, крім картоплі та фаршу нам знадобляться наступні овочі: морква, цибуля та томати.
Інгредієнти: Картопля, Курячий фарш, Морква, Олія рослинна, Помідори чері, Сіль, Спеції, Цибуля
Додати пікантних ноток та аромату готовій страві допоможе свіжа зелень. Сподіваюся мій детальний рецепт з покроково зробленими фото допоможе правильно приготувати смачну тушковану картоплю з овочами та м’ясним фаршем.
Складові:
- 3-5 картоплин;
- 150 гр м’ясного фаршу;
- 1 невелика морквина;
- 1 маленька цибулина;
- 3-4 помідори черрі;
- 25 мл олії (оливкової або соняшникової);
- сіль та спеції – за смаком;
- зелень – за бажанням.
Зміст
Як приготувати тушковану картоплю з фаршем на сковороді
Перше, що треба зробити почавши приготування, бульби картоплі ретельно промиваємо під проточною водою. Далі, зручним для вас способом очищуємо бульби від шкірки.
Очищену та вимиту картоплю нарізаємо невеликими кубиками. Я, зазвичай, роблю це на обробній дошці.
Ставимо сковороду на вогонь та доливаємо рослинну олію. Подрібнену картоплю відправляємо на розігріту сковороду та смажимо на середньому вогні. Не забуваємо періодично перемішувати шматочки лопаткою.
Картопля з усіх боків повинна трохи підрум’янитися.
Будь-який м’ясний фарш порційними шматочками викладаємо поверх шматочків картоплі на сковороду.
Подрібнюємо цибулину та натираємо на тертці моркву, після чого, додаємо підготовлені овочі до нашої страви.
Слідом на сковороду відправляємо нарізані часточками помідори черрі. Якщо черрі не має під рукою, можна замінити їх будь-якими іншими помідорами чи готовим томатом.
Перемішуємо компоненти та доливаємо на сковороду кип’яченої води. Солимо та приправляємо спеціями за смаком.
Залишаємо картоплю з фаршем та овочами томитися на сковороді до готовності (до повного випаровування рідини).
Наприкінці не забудьте приправити нашу тушковану страву на сковороді ароматною зеленню.
Смачної вам трапези!
Картопля тушкована з фаршем і овочами – відео-рецепти
Перший відео-рецепт приготування страви з консервованим лечо, а не із свіжими овочами.
Зовсім інший за послідовністю додавання складових страви відео-рецепт допоможе зробити не менш смачну і просту в приготуванні гарячу страву для обіду або вечері.
І ще один варіант приготування аналогічної картопляної страви. Я би сказала, що це більш зимовий варіант. Але, якщо ви наморозили з літа у морозильці перець та томати, то сміло можете вдосконалити відео-рецепт і сміло їх додати до решти складових.
Отже, обов’язково спробуйте приготувати представлену тут гарячу другу страву за наведеними рецептами і ви на власному досвіді переконаєтеся, що приготувати на сковороді смачну тушковану картоплю з фаршем під силу навіть кулінарам-початківцям. Адже процес приготування вимагає мінімум навичок, зусиль та часу. ?