Усі без винятку господині «поважають» картоплю через те, що вона ідеально поєднується з більшістю інгредієнтів. Дбайливим кулінаркам варто взяти до уваги ще один смачний рецепт тушкованої картоплі з беконом на сковороді. Ці складники вдало доповнені ріпчастою цибулею та помідором. Картопля, в результаті, має неабиякий аромат і ніжний смак.
Інгредієнти: Базилік, Бекон, Зелень, Картопля, Паприка, Помідор, Цибуля ріпчаста
Картопля тушкована з беконом і овочами на сковороді, ідеально підходить для сімейного обіду. Покроковий рецепт з фотографіями стане надійним помічником кожній господині.
Складники:
- 100 грамів бекону;
- 3 середні картоплини;
- пів ріпчастої цибулини;
- 1 помідор;
- 1 ст. л. рослинної олії;
- сіль, солодка паприка у меленому вигляді, сушений базилік (за смаком);
- свіжа зелень (для презентації).
Як приготувати тушковану картоплю з беконом на сковороді
Для початку, на сковороді слід розігріти олію та підсмажити на ній нарізаний на малі шматки бекон (протягом 2-3 хвилин).
Очищену ріпчасту цибулю потрібно нарізати півкільцями й відправити до бекону на сковороду.
Через 2-3 хвилини до підсмажених інгредієнтів потрібно вкинути нарізаний на кубики свіжий помідор, перемішати все та продовжувати тушкувати.
Очищені картоплини слід нарізати на півкільця й викласти рівним шаром на сковороду.
Після цього, всі компоненти потрібно посипати спеціями (можна будь-якими улюбленими).
Потім, необхідно залити все кип’ятком. Рідина повинна злегка покривати вміст сковорідки. Перемішувати не треба.
Після закипання, картоплю потрібно тушкувати на мінімальному вогні під кришкою, десь, 5 хвилин (в залежності від сорту картоплі). Коли пройде зазначений час, смачну, ситну й просту в приготуванні тушковану картоплю з беконом і овочами можна куштувати.
Якщо є бажання, то до страви можна додати свіжу подрібнену зелень.
Приготована, таким чином, тушкована картопля з беконом може прикрасити як звичайне сімейне застілля, так і святковий стіл.