Цю смачну тушковану капусту з соковитими шматочками курятини, томатним морсом та ароматними приправами дуже люблять мої домашні, тому й готую її частенько. Страва виходить ситна та корисна, а процес приготування швидкий та простий. Спробуйте разом зі мною приготувати цю просту страву, а рецепт з покроково зробленими фото Вам допоможе краще розібратися, як готувати.
Інгредієнти: Капуста, Карі, Куряча грудка, Лавровий лист, Морква, Рослинна олія, Сіль, Томатний сік, Цибуля
Продукти:
- філе куряче – 150 гр.;
- капуста – 1,5 кг.;
- морква – 100 гр.;
- цибуля – 100 гр.;
- морс томатний 70 мл;
- рослинна олыя – 50 мл;
- карі – 1,5 ч. л.;
- лист лавровий – 2 шт .;
- сіль за смаком.
Як смачно приготувати тушковану капусту з куркою
Спочатку підготуємо м’ясо. Куряче філе потрібно нарізати невеликими кубиками, розміром приблизно 2х2х2 см.
Далі шаткуємо очищену моркву та цибулю.
Цибулю нарізаємо напівкільцями, а моркву — довгими прямокутними брусочками, вона буде дуже гарно виглядати у страві.
Тепер викладаємо овочі разом з шматочками курки у сотейник з олією та злегка обсмажуємо, час від часу помішуємо. Слідкуємо, щоб курятина не стала рум’яною
Доки овочі з м’ясом обсмажуються, шаткуємо капусту довгими тонкими смужками.
Нарізану капусту додаємо тушкуватися до овочів та шматочків курки. Щоб капуста не пригоріла, можна налити в сотейник трохи кип’яченої води.
У процесі приготування страви її необхідно періодично перемішувати.
Перед закінченням тушкування вміст сотейника солимо, вливаємо томатний морс, додаємо спеції, знову ретельно перемішуємо, виключаємо вогонь та накриваємо кришкою на десять хвилин.
За цей час капуста розм’якшиться та просочиться ароматом приправ.
Готову ситну та смачну тушковану капусту з курятиною та овочами можна їсти як самостійну страву, а можна подавати як чудове доповнення до відварної картоплі, макаронів чи до розсипчастих каш.