Приготована за цим рецептом тушкована капуста виходить дуже смачною, м’якою, не водянистою та злегка гоструватою. Завдяки печерицям, овочева страва більш ситна та ароматна. Капуста може тушкуватися разом із грибами. Влітку до основних компонентів страви можна додати ще й молодий кабачок. Це досить смачно. Готувати капусту з грибами буде легше, якщо мати під руками покроковий фоторецепт.
Інгредієнти: Болгарський перець, Гриби, Кабачки, Капуста, Морква, Перець чорний мелений, Сіль, Соняшникова олія, Томатна паста, Часник
Складники:
- 700 грамів капусти;
- 200 грамів грибів;
- 1 кабачок;
- 2 середні морквини;
- 70 грамів томатної пасти або пів склянки томатного соку;
- 2 солодкі м’ясисті перці;
- 3 зубчики часнику;
- соняшникова олія (щоб смажити);
- чорний мелений перець і сіль за смаком.
Як правильно приготувати тушковану капусту з грибами
Спершу, слід підсмажити гриби (можна зупинити вибір на будь-яких). На фото – печериці. Їх потрібно нарізати на невеликі шматки та відправити на сковороду. Плита повинна бути розігріта до середньої температури.
Обсмажувати гриби варто доти, доки з них не випарується вся волога. Потім, на сковорідку слід відправити терту на великій тертці моркву.
Доки гриби та морква смажаться необхідно тонко нашаткувати капусту. Посолити її (за смаком), перетерти руками, щоб вона виділила сік і відправити на сковороду до грибів. Обсмаживши все 5 хвилин, можна вкидати болгарський перець і кабачок.
Їх необхідно нарізати на середні кубики.
Через декілька хвилин до овочево-грибної маси слід додати томат- пасту.
Коли вміст сковорідки закипить, вогонь треба зробити меншим і продовжувати процес тушкування протягом 10 хвилин. Насамкінець (десь, на 8-9 хвилині), вкинути дрібно нарізаний часник і чорний перець.
Пригостити рідних такою тушкованою капустою зможе навіть господиня, що не має великого досвіду в приготуванні страв. До того ж це дуже швидко. Подавати тушковану капусту можна з котлетами з м’яса або овочів, як другу страву, яку, до речі, оцінять вегетаріанці або люди, що дотримуються посту.