Цвєтаєвський яблучний пиріг, рецепт з відео, приготувати – просто, пиріг – дуже смачний

А ви знали, що один з видів яблучного пирога ще називають Цвєтаєвським?  Він по праву вважається одним з найкращих і найніжніших яблучних десертів у світі.  Звідки ж така назва?  Існує легенда, що Марина та Анастасія Цвєтаєви полюбляли частувати своїх гостей цим неймовірним пирогом.  Напевно, тому його й назвали на честь них.  Хто ж тепер пригадає?

cvetaevskij-yablochnyj-pirog

Для Цвєтаєвського пирога нам знадобляться ось такі інгредієнти:

  • вершкове масло – 150 г;
  • борошно – 200 г;
  • сметана – 250 г;
  • яблука – 2 штуки середнього розміру;
  • лимонний сік – 1 столова ложка;
  • яйце – 1 шт.;
  • цукор – 1 склянка;
  • сода – 1 чайна ложка;
  • оцет – 1 чайна ложка.

Як приготувати яблучний пиріг

Вершкове масло кімнатної температури розімніть виделкою.

Додайте просіяне борошно.  Це зробить тісто легким та пухким.

Розминаємо тісто, доки не вийде крихта.

Додаємо 4 столові ложки максимально жирної сметани.  Це надасть тісту особливий вершковий смак.

Після цього слід додати погашену оцтом соду.

Ще раз усе ретельно перемішуємо і наше тісто для яблучного пирога готове.  Відкладіть його на деякий час, а ми ж приготуємо начинку.

Для начинки яблучного пирога краще взяти кислі яблука, тоді пиріг буде не таким приторним.  Розрізаємо яблука навпіл, вирізаємо серцевину та очищаємо від шкірки.  Нарізаємо на тонкі пелюсточки.  Щоб нарізані яблука не потемніли та не втратили натуральний колір, полийте їх лимонним соком.

Приготування крему для Цвєтаєвського пирога розпочнемо з того, що змішаємо залишки сметани та яйце і зіб’ємо до однорідної маси.

Додаємо цукор, дві столові ложки борошна.  Ретельно перемішуємо.

Крем має вийти рідким та жирним.

Складаємо яблучний пиріг.

Тісто слід розкачати до товщини приблизно одного сантиметру і вистелити ним дно форми для випічки.

У формі віяла викладаємо яблука, заливаємо кремом і ставимо у розігріту до 200 градусів духовку на 30 хвилин.  Виймаємо та посипаємо цукровою пудрою.

cvetaevskij-yablochnyj-pirogg

Цвєтаєвський яблучний пиріг готовий.  Він не лише швидко та легко готується, а й має чудовий смак!

УВАГА: Цвєтаєвський яблучний пиріг найкраще смакує, коли повністю охолоне.  Тому, запасіться терпінням і їжте із задоволенням!

Хочете більше деталей?  Тоді радимо переглянути відео рецепт «Цвєтаєвського яблучного пирога» від шеф-кухарки Гайане Брейової.