Простий і дуже смачний Цвєтаєвський пиріг з яблуками і сметаною заливкою вже давно дивує гурманів ніжністю крему, цікавою яблучної кислинкою, тонкою ванільною ноткою і приємним хрускотом свіжоспеченого пісочного тіста. Саме таку яблучну випічку подавали сестри Цвєтаєви на святковий стіл або готували до приходу гостей до чаювання. Спробуйте і ви спекти цей чудовий заливний пиріг за Цвєтаєвою. Ви точно, не залишитеся розчарованими! Цей покроково оформлений фото-рецепт приготування допоможе легко і просто спекти відомий класичний десерт без зайвих зусиль – смачно і швидко!
Інгредієнти: Борошно пшеничне, Ваніль, Вершкове масло, Розпушувач, Сіль, Сметана, Цукор, Яблука свіжі, Яйце
Кухня: Російська кухня
Всі дуже прості інгредієнти на фото:
- масло вершкове – 100 гр;
- борошно – 160 гр;
- сметана – 200 мл (для заливки);
- розпушувач – 2 ч.л.;
- ваніль;
- цукрова пудра.;
- сіль – щіпка;
- цукор – 150 гр;
- яблука – 3 шт.;
- сметана – 2 ст.л. (для тіста);
- яйце – 1 шт.
Зміст
Як приготувати Цвєтаєвський пиріг з яблуками і сметаною заливкою
Пісочне тісто для Цвєтаєвського пирога
Щоб тісто вийшло хрустким і щільним, варто заздалегідь витягти масло з холодильника, аби воно мало м’яку структуру, просіяти тричі борошно з сіллю і розпушувачем, а також, підігріти до кімнатної температури сметану. Приготування починається з того, що потрібно гарненько збити сметану з маслом.
Всипати борошно, а потім, швидко замісити щільний і тугий клубочок тіста. Відправити основу нашої солодкої випічки в холодильник на чверть години.
Поки пісочне тісто набуває потрібної структури, саме час приготувати крем-заливку зі сметани і яєць.
Заливка для Цвєтаєвського пирога
Для цього, потрібно всього лише збити яйце з потрібною кількістю цукру і ваніллю.
Ввести в ароматну і солодку яєчну суміш сметану і повторно збити масу. Відкласти крем-заливку в холодильник.
А тим часом, очистимо яблука (допустимо їх замінити на груші), наріжемо їх на тонкі часточки. Нарізані фрукти варто трохи полити цитрусовим соком (лимонним), щоб вони не потемніли.
Починаємо формувати Цвєтаєвський яблучний пиріг. Спершу, розподіляємо тісто по змащеній маслом формі, формуючи щільне дно і досить високі бортики.
Засипаємо тісто-основу яблучними шматочками до самих бортів і заливаємо сметаною заливанням, так само – до бортиків з тіста. Надіслати пиріг по-цвєтаєвські в розігріту духову шафу, прогріту на температурному режимі в 180 градусів (не вище).
Випікати Цвєтаєвський яблучний пиріг зі сметаною потрібно не більше сорока хвилин, після чого – вийняти з духовки і дати охолонути у формі.
Коли випічка вистине – посипати цукровою пудрою і відразу ж можна подавати до столу.
Завдяки ніжній сметанковій начинці, легкій хрусткій основі і чудовому смаку, такий пиріг з яблуками може бути поданий не тільки в якості домашнього частування, а й на святковий стіл.
Такий простий, ніжний і дуже смачний десерт обов’язково сподобається ласунам і підкорить серця багатьох господинь. Він стане ідеальним варіантом для тих, хто любить фруктові солодкі пироги з легкою кислинкою і неймовірно простим процесом приготування.
Ще один цікавий та простий спосіб, як спекти Цвєтаєвський пиріг з яблуками, пропонує обраний нами відео-рецепт. Вищевикладений покроковий рецепт з фото відрізняється від цього варіанту тим, що при такому способі приготування в сметану заливку вводиться трохи борошна. Який варіант смачніший – важко сказати. Можете спекти обидва і обрати кращий саме для вас. ?