Цвітна капуста запечена в духовці під соусом бешамель

Цвітна капуста є дуже корисним продуктом. У ній міститься велика кількість калію, магнію, фосфору та вітамінів А і С. Якщо вміти правильно приготувати цвітну капусту, то така смачна й корисна страва, займе почесне місце, навіть, на святковому столі. Найправильнішим рішенням буде – запекти цей овоч. Такий спосіб дозволяє вберегти максимальну кількість корисних речовин. А ще запечена страва матиме мало калорій. У цій статті варто ознайомитися з рецептом запеченої цвітної капусти в духовці під соусом бешамель. Покрокові фото та докладний опис неабияк полегшать процес приготування.

Складники:

  • кілограм цвітної капусти;
  • 30 грамів вершкового масла;
  • пів літри молока;
  • 3 ст. л. муки;
  • сіль і спеції (за смаком).

Цвітна капуста запечена в духовці під соусом бешамель

Як запекти цвітну капусту під соусом бешамель

Щонайперше, варто підготувати капусту. Цвітну головку потрібно старанно помити, розділити на суцвіття й занурити в киплячу підсолену воду на 5-7 хвилин. Перетримати не можна, інакше вона надто розм’якне й страва не матиме бажаної ніжної текстури.

Як приготувати соус бешамель

Приготувати один із класичних французьких соусів на основі топленого масла та молока зовсім нескладно. У ківшику, що має товсте дно (така посудина є запорукою того, що соус не пригорить, але можна застосувати й інший), потрібно розтопити вершкове масло, додати до нього муку й, не зупиняючи процес помішування, довести до ледь золотистого відтінку.

Цвітна капуста запечена в духовці під соусом бешамель

Після цього, необхідно вливати невеликими порціями молоко, злегка збиваючи, при цьому, масу вінчиком, для того щоб у соусі не було грудочок. Коли все молоко буде в ківшику, масу можна ледь посолити та приправити спеціями за смаком. Коли соус закипить, його слід довести до стану сметани (постійно помішуючи), що має середню густоту, й зняти з плити.

Стежачи за соусом, не варто забувати й про капусту, адже не можна, щоб вона була перевареною. Через 5-7 хвилин варіння, рідину з-під неї треба злити, а суцвіття викласти в форму для запікання.

Насамкінець, цвітну капусту необхідно залити молочним соусом (бешамель) і відправити, майже готову страву в розігріту духовку.

Цвітна капуста запечена в духовці під соусом бешамель

Тепер, все залежить від потужності духовки й від того, який результат хочеться отримати. Можна дочекатися, щоб суцвіття капусти повністю ввібрали соус, а можна трохи підливи залишити. Другий варіант вважається більш вдалим, тому що він стане ідеальним поєднанням із будь-яким гарніром.

Цвітна капуста запечена в духовці під соусом бешамель

Цвітну капусту, запечену в духовці під соусом бешамель готувати зовсім неважко. На це знадобиться всього 15-20 хвилин. А результат буде корисним смачним і низькокалорійним. Він стане смачною вечерею або овочевою підливою.