Цвітна капуста є дуже корисним продуктом. У ній міститься велика кількість калію, магнію, фосфору та вітамінів А і С. Якщо вміти правильно приготувати цвітну капусту, то така смачна й корисна страва, займе почесне місце, навіть, на святковому столі. Найправильнішим рішенням буде – запекти цей овоч. Такий спосіб дозволяє вберегти максимальну кількість корисних речовин. А ще запечена страва матиме мало калорій. У цій статті варто ознайомитися з рецептом запеченої цвітної капусти в духовці під соусом бешамель. Покрокові фото та докладний опис неабияк полегшать процес приготування.
Інгредієнти: Борошно, Вершкове масло, Кольорова капуста, Молоко, Сіль, Спеції
Кухня: Французька кухня
Складники:
- кілограм цвітної капусти;
- 30 грамів вершкового масла;
- пів літри молока;
- 3 ст. л. муки;
- сіль і спеції (за смаком).
Як запекти цвітну капусту під соусом бешамель
Щонайперше, варто підготувати капусту. Цвітну головку потрібно старанно помити, розділити на суцвіття й занурити в киплячу підсолену воду на 5-7 хвилин. Перетримати не можна, інакше вона надто розм’якне й страва не матиме бажаної ніжної текстури.
Як приготувати соус бешамель
Приготувати один із класичних французьких соусів на основі топленого масла та молока зовсім нескладно. У ківшику, що має товсте дно (така посудина є запорукою того, що соус не пригорить, але можна застосувати й інший), потрібно розтопити вершкове масло, додати до нього муку й, не зупиняючи процес помішування, довести до ледь золотистого відтінку.
Після цього, необхідно вливати невеликими порціями молоко, злегка збиваючи, при цьому, масу вінчиком, для того щоб у соусі не було грудочок. Коли все молоко буде в ківшику, масу можна ледь посолити та приправити спеціями за смаком. Коли соус закипить, його слід довести до стану сметани (постійно помішуючи), що має середню густоту, й зняти з плити.
Стежачи за соусом, не варто забувати й про капусту, адже не можна, щоб вона була перевареною. Через 5-7 хвилин варіння, рідину з-під неї треба злити, а суцвіття викласти в форму для запікання.
Насамкінець, цвітну капусту необхідно залити молочним соусом (бешамель) і відправити, майже готову страву в розігріту духовку.
Тепер, все залежить від потужності духовки й від того, який результат хочеться отримати. Можна дочекатися, щоб суцвіття капусти повністю ввібрали соус, а можна трохи підливи залишити. Другий варіант вважається більш вдалим, тому що він стане ідеальним поєднанням із будь-яким гарніром.
Цвітну капусту, запечену в духовці під соусом бешамель готувати зовсім неважко. На це знадобиться всього 15-20 хвилин. А результат буде корисним смачним і низькокалорійним. Він стане смачною вечерею або овочевою підливою.