Серед усього роду капустяних овочевих культур цвітна капуста має найбільш ніжний смак та найвищу харчову цінність. До того ж, вона виглядає вельми оригінально та апетитно. В моїй родині стравам з цвітної капусти раді круглий рік. Особливо подобається всім цвітна капуста в духовці з сиром і яйцем. Ніжний смак капусти вельми вдало поєднується зі смаком сирного омлету, що робить страву незрівнянною. Сьогоднішній мій покроково оформлений рецепт з фото розповість в подробицях, як зробити з цвітної капусти запіканку – смачну та гарну на вигляд.
Інгредієнти: Вершкове масло, Кольорова капуста, Сир, Сіль, Сметана, Суміш мелених перців, Яйце
Для приготування знадобляться:
- цвітна капуста – 1 качан;
- яйця – 3-4 шт.;
- сметана – 140 гр;
- сир – 150-200 гр;
- вершкове масло – для змащування;
- сіль та спеції – за смаком.
Зміст
Як приготувати сирний омлет з цвітною капустою в духовці
Підготуємо зазначені компоненти.
Цвітну капусти промиваємо проточною водою та розділяємо на окремі суцвіття.
В цей час доводимо до кипіння воду, підсолюємо її та закладаємо шматочки капусти. Після повторного закипання води варимо суцвіття 10 хвилин.
Відкидаємо капусту на друшляк та залишаємо стікати.
В глибокій мисці збиваємо виделкою яйця та сметану з додаванням солі та спецій.
Натираємо твердий сир на тертці.
Викладаємо сир у яєчно-сметанну суміш.
Форму для запікання обмазуємо зсередини вершковим маслом. Викладаємо суцвіття капусти та розподіляємо рівномірно.
Заливаємо капусту сирно-омлетною сумішшю і відправляємо в духовку. Запікаємо при 180 градусах.
Час запікання складає приблизно півгодини, плюс-мінус кілька хвилин в залежності від особливостей духовки.
Яєчна заливка повинна гарно схопитися, а шматочки сиру – підрум’янитися.
Готову запіканку з цвітною капустою нарізаємо порційними шматочками, прикрашаємо свіжою зеленню та теплою подаємо до столу.
Сирно-овочевий омлет, приготований в духовці, – оптимальний варіант страви для дитячого меню, а також, чудовий спосіб урізноманітнити раціон здорового харчування.
Цвітна капуста в духовці – відео-рецепти
Сама смачна та проста запіканка із цвітної капусти з омлетом на сметані і сиром.
Запечена в духовці цвітна капуста в сирно-грибному соусі.
Ще один варіант запікання – цвітна капуста під соусом бешамель. Дивовижно смачно. Обов’язково спробуйте приготувати.
Не оминіть увагою і наступні два варіанти запікання. Така цікава та ефектна закуска з цвітної капусти не тільки смачна, але і дуже корисна. Капуста довго залишається хрусткою.
Це не тільки смачна та хрустка овочева закуска, але і чудовий легкий гарнір до м’яса або риби. Капуста смачна, як у холодному, так і в гарячому вигляді та дуже корисна.
Спробуйте хоч раз корисну та апетитну запечену цвітну капусту і вона обов’язково стане невід’ємною частиною вашого раціону. Адже, запечена в духовці цвітна капуста – це швидка в приготуванні, поживна та корисна страва.