За цим простим рецептом Ви зможете приготувати унікальний кондитерський напівфабрикат, що стане Вам у пригоді не тільки, щоб святково прикрасити паску. Білкову глазур з цукром можна приготувати заздалегідь, вона допоможе прикрасити кекси, печива, пряники та зробить смак випічки ще більш привабливим. А при зміні всього одного компонента в рецепті, можна отримати не тільки білосніжну, а й шоколадну білкову глазур.
Інгредієнти: Білок, Борошно, Какао, Цукрова пудра
Як приготувати цукрову глазур
Отже, приступаємо. Відокремлюємо п’ять білків, додаємо до них 250 грамів цукрової пудри (можна замінити дрібно змеленим цукром), ретельно збиваємо вінчиком або міксером. Під кінець збивання акуратно вводимо у масу півсклянки (100 грамів) борошна та обережно змішуємо з солодкими збитими білками, поки суміш стане однорідною.
Якщо Ви хочете прикрасити святкову випічку шоколадною білковою глазур’ю, то це просто: замінити борошно такою ж кількістю какао-порошку.
Вуаля, ось так все легко та просто. Чудова білосніжна або блискуча шоколадна цукрова глазур для Вашої святкової домашньої випічки готова!