Далеко не таємниця, що домашній хліб набагато корисніший. Тільки з чисто пшеничного борошна, навряд чи, такий вдасться спекти. Пропоную навчитися робити справжній домашній хліб, від якого не постраждає фігура. Найбільш приємною новиною буде те, що такий хліб не потрібно замішувати та випікати у духовці. За вас все зробить хлібопічка!
Інгредієнти: Борошно житнє, Борошно пшеничне, Борошно пшеничне цільнозернових, Вода, Дріжджі, Олія рослинна, Сіль, Цукор
Щоб випічка добре пропеклася та була корисною, треба дотримуватися точної рецептури та технології приготування. Для цього, рекомендую користуватися кухонними вагами та замішувати тісто з трьох різних сортів борошна. Покроково оформлений рецепт з фото допоможе замісити та випікати гарний цільнозерновий пшенично-житній хліб в хлібопічці для всієї сім’ї.
Необхідні продукти:
- цільнозернове борошно – 110 г;
- пшеничне борошно – 230 г;
- житнє борошно – 230 г;
- вода – 270 мл;
- цукор – 2 ст. л.;
- сіль – 1,5 ст. л.;
- рослинна олія – 2 ч. л.;
- звичайні дріжджі – 25 г (сухі – 1 ч. л.).
Як спекти житній хліб в хлібопічці з різних видів борошна
Дріжджі необхідно розвести у теплій воді, додати цукор. Розмішати, щоб він цілком розчинився. Якщо сухі дріжджі, їх просто змішують з борошном.
Додати рослинну олію – соняшникову чи оливкову. Завдяки олії тісто вийде добрим та гладким, без грудочок.
У глибокій мисці змішати усі три сорти борошна та сіль.
У чашу хлібопічки висипати сухі складові, зверху залити рідину з розведеними дріжджами.
Якщо у налаштуваннях хлібопічки присутній режим №3 «Селянський хліб», слід вибирати його. Якщо його немає, обирайте той, де присутній підігрів перед початком випікання.
Коли почне замішуватися тісто, треба прослідкувати за цим процесом. Добре вимішане тісто має виглядати одним комком та не приставати до стінок. Якщо цього не виходить, треба його трохи притрусити борошном. Коли закінчиться процес вимішування, тісто має бути таким, як на моєму фото.
Після цього, хлібопічка перейде до режиму випікання. На цьому етапі лишається тільки чекати свіжої запашної випічки!
Як тільки почуєте звуковий сигнал, хліб можна вийняти та виставити на стіл. Перш ніж куштувати, рекомендую дочекатися коли хліб охолоне. На цей час можна його накрити чистим рушничком.
Домашній житній хліб, спечений за цим рецептом, духмяний, корисний та низькокалорійний. Якщо у вас вдома є хлібопічка, вам не доведеться докладати багато зусиль, щоб на столі з’явився свіжий домашній хліб. Достатньо просто зачекати три години.
Пропоную випробувати ще й відео-рецепт дуже смачного пшенично-житнього хліба, який виходить завжди! Рецепт підходить для всіх хлібопічок. Звичайно ж, по ньому можна пекти і в духовці.