Ціла, фарширована яблуками курка запечена на пиві в аерогрилі

Сьогодні пропоную приготувати просту та швидку, можна навіть сказати «ліниву» страву, що потребує мінімальних трудовитрат. Ціла, фарширована яблуками курка запечена на пиві виходить неймовірно смачною. Ви правильно здогадались, мова йде про, так звану, п’яну курку, яка свою назву отримала завдяки запіканню в алкогольних парах. При такому способі приготування куряче м’ясо гарантовано виходить соковитим та ароматним завдяки додаванню яблук та хмільним хлібно-солодовим парам міцного темного пива. Найкраще для запіканні підходить ірландський ель, до складу якого входить патока, яка додає пивному смаку приємні карамельні нотки.

Окрім порції пива для запікання необхідна саме курочка, спеції чи приправа для птиці, трохи солі та будь-який фрукт із кисло-солодким смаком для фарширування. Найкраще для цього підходять цитрусові (лимон, апельсин та інші), а за їх відсутності можна нафарширувати птицю кислим яблуком. Отримаємо не лише соковите та ароматне м’ясо, а ще й готовий легкий гарнір.

Отже, сьогодні я продемонструю у своєму покроково оформленому рецепті з фото саме такий варіант приготування. Зустрічаймо на своєму столі соковиту фаршировану кислим яблуком курочку, приправлену східними прянощами та запечену в парах ірландського елю.

Курка запечена з яблуками цілком

Як запекти курку з яблуками та пивом в аерогрилі

Беремо охолоджену курячу тушку, миємо її та позбавляємося залишків вологи серветками. Нутрощі птиці натираємо сіллю та прянощами з куркумою. Помите яблуко розрізаємо на чотири частинки, видаляємо серцевину та закладаємо всередину курки. В разі використання цитрусу його слід ретельно вимити, обсушити та добре пом’яти чи покатати по столу. Закладати в птицю треба цілим, попередньо зробивши кілька проколів тонким ножем.

Курка запечена з яблуками цілком

Далі, необхідно скріпити зубочистками отвір, перевернути птицю догори спиною та натерти курку зовні сіллю та спеціями. Зазвичай, після цього птицю залишають маринуватися та просочуватися ароматом спецій, приблизно, на півгодини. Однак, в нашому випадку такої необхідності немає, адже сіль та пряні аромати добре просочать м’ясо разом з гарячими алкогольними випарами.

Курка запечена з яблуками цілком

Далі, наливаємо пиво прямо в колбу аерогрилю. У випадку запікання курочки в духовці пиво наливаємо в піддон, який розміщуємо під решіткою з птицею.

Курка запечена з яблуками цілком

Запікаємо курочку спочатку з одного боку, приблизно, півгодини (час залежить від розмірів птиці та потужності грилю) при температурі 230 градусів та максимальному обдуві.

Потім перевертаємо тушку на інший бік.

Курка запечена з яблуками цілком

На даному етапі спинка курочки ще досить бліда, тому, додатково посипаємо її спеціями та сіллю та додатково поливаємо пивом. Щоб придати «рум’янцю» більш апетитний вигляд, можна трохи присипати птицю цукром. Після цього, повторюємо процес запікання аналогічно зазначеному вище.

Курка запечена з яблуками цілком

Ось так просто та досить швидко отримуємо смачну запечену з яблуками курочку. Завдяки пивним випарам м’ясо пропікається дуже рівномірно і ніде не підгорає. Навіть зазвичай сухувата грудка за даним рецептом виходить ніжною та соковитою завдяки кисло-солодкому соку яблук та хмельним парам.

Курка запечена з яблуками цілком

Прянощі для птиці ми використали східні, тому, пропоную доповнити курочку гарніром в східному стилі: фунчозою з імбирним соусом з курагою, морквою по-корейські та скибочками запечених яблук. І, звичайно ж, свіжою зеленню.

Курка запечена з яблуками цілком

Курка запечена на пиві – відео-рецепти

Якщо вам подобається таке поєднання як курку та пиво, то спробуйте зробити самостійно в домашніх умовах і інші, запропоновані нижче варіанти запікання.

Автор цього відео дізнаєтесь про супер маринад для курки на пиві.

Саме рецепт запікання курки на пиві починається на 5,54 хвилині. Але при наявності часу та бажанні, можете дізнатись ще і про запікання курки на солі та приготування дивовижно  соковитих курячих відбивних.

А цю п’яну курку або курка в пиві автор готує на сковороді.

І останній відео-рецепт, який хочу запропонувати у цьому розділі – запечена курка на банці з пивом. Додатковий бонус цього способу в тому, що разом з куркою можна запекти ще й картоплю. Решта подробиць в відео.

Смачного усім! Напишіть, який спосіб приготування курки на пиві вам сподобався найбільше або запропонуйте свій варіант запікання.