Коли я була студенткою, то одного разу у невеликій лавці купила та спробувала шаурму, яка мала назву «Царська». Чи то я тоді дуже хотіла їсти, але покупна шаурма здалася мені надзвичайно смачною. Трохи пізніше я дізналася про шкоду вуличного фаст-фуду та подібних страв у кафе швидкого приготування. Та ніяк не могла забути свої смакові враження від «Царської», тому і вирішила спробувати відтворити вподобану страву в домашніх умовах. Приготована шаурма перевершила всі мої сподівання. Домашню шаурму з лаваша з куркою та печерицями мої рідні з’їли миттєво та попросили приготувати ще такі ж порції. Звичайно, я вдовольнила їхні прохання, тим більше, що я була на всі сто відсотків впевнена у якості та свіжості усіх продуктів. Візьміть на замітку мій перевірений рецепт. Для кращого розуміння приготування я додаю покрокові фото.
Інгредієнти: Зелень петрушки, Кетчуп, Лаваш, Майонез, Огірок, Печериці, Рослинна олія, Сир, Сіль, Спеції
Кухня: Вірменська кухня
Отже, нам потрібно:
- куряче філе – 200 грамів;
- лаваш – 1-2 штуки;
- огірок – 1 штука;
- печериці – 250 грамів;
- сир (твердий) – 55 грамів;
- майонез – 1-2 ст. ложки;
- кетчуп – 1-2 ч. ложки;
- спеції (імбир, коріандр, куркума) – 0,5 ч. ложки;
- сіль – 1 ч. ложка;
- рослинна олія (без запаху) – 2 ст. ложки;
- зелень петрушки – 1-2 гілочки.
Як приготувати шаурму з лаваша з куркою, грибами і сиром
В першу чергу підготуємо м’ясо. Нарізаємо на невеликі шматочки свіже куряче філе. У сковороду наливаємо рослинну олію, розігріваємо, викладаємо підготовлені шматочки, обсмажуємо. Солимо та додаємо імбир, куркуму, коріандр.
Під час обсмажування м’ясо стає гарного золотавого відтінку та просочується ароматом спецій.
Поки курятина готується, ретельно вимиваємо печериці та нарізаємо довільними шматочками.
Обсмажуємо їх на рослинній олії в окремій сковороді, посоливши за смаком. Можна додати улюблені приправи.
Нарізаємо огірок та твердий сир, як показано на фото.
Тепер розкладаємо лаваш на робочій поверхні столу та змащуємо майонезом. Я використовую майонез домашнього приготування, який можна збити у блендері за кілька хвилин. Далі викладаємо шматочки сиру та огірка, прикрашаємо краплинками кетчупу.
Охололі шматочки м’яса та грибів викладаємо зверху, прикрашаємо листочками петрушки.
Тепер загортаємо лаваш рулетом, надаємо класичну форму шаурми.
Таку домашню шаурму з курячим м’ясом та печерицями, приготовану з якісних та свіжих продуктів, дійсно можна назвати «Царською». Вона відзначається багатогранністю смаків, дуже ситна та легка у приготуванні. Пропоную Вам приготувати таку смачну закуску за моїм рецептом, і Ваші домашні забудуть про вуличний фаст-фуд.