Царська шаурма – смачна закуска з лаваша з куркою і грибами печерицями

Коли я була студенткою, то одного разу у невеликій лавці купила та спробувала шаурму, яка мала назву «Царська». Чи то я тоді дуже хотіла їсти, але покупна шаурма здалася мені надзвичайно смачною. Трохи пізніше я дізналася про шкоду вуличного фаст-фуду та подібних страв у кафе швидкого приготування. Та ніяк не могла забути свої смакові враження від «Царської», тому і вирішила спробувати відтворити вподобану страву в домашніх умовах. Приготована шаурма перевершила всі мої сподівання. Домашню шаурму з лаваша з куркою та печерицями мої рідні з’їли миттєво та попросили приготувати ще такі ж порції. Звичайно, я вдовольнила їхні прохання, тим більше, що я була на всі сто відсотків впевнена у якості та свіжості усіх продуктів. Візьміть на замітку мій перевірений рецепт. Для кращого розуміння приготування я додаю покрокові фото.

Отже, нам потрібно:

  • куряче філе – 200 грамів;
  • лаваш – 1-2 штуки;
  • огірок – 1 штука;
  • печериці – 250 грамів;
  • сир (твердий) – 55 грамів;
  • майонез – 1-2 ст. ложки;
  • кетчуп – 1-2 ч. ложки;
  • спеції (імбир, коріандр, куркума) – 0,5 ч. ложки;
  • сіль – 1 ч. ложка;
  • рослинна олія (без запаху) – 2 ст. ложки;
  • зелень петрушки – 1-2 гілочки.

Як приготувати шаурму з лаваша з куркою, грибами і сиром

В першу чергу підготуємо м’ясо. Нарізаємо на невеликі шматочки свіже куряче філе. У сковороду наливаємо рослинну олію, розігріваємо, викладаємо підготовлені шматочки, обсмажуємо. Солимо та додаємо імбир, куркуму, коріандр.

Шаурма "Царська" з куркою, грибами і сиром

Під час обсмажування м’ясо стає гарного золотавого відтінку та просочується ароматом спецій.

Шаурма "Царська" з куркою, грибами і сиром

Поки курятина готується, ретельно вимиваємо печериці та нарізаємо довільними шматочками.

Шаурма "Царська" з куркою, грибами і сиром

Обсмажуємо їх на рослинній олії в окремій сковороді, посоливши за смаком. Можна додати улюблені приправи.

Нарізаємо огірок та твердий сир, як показано на фото.

Шаурма "Царська" з куркою, грибами і сиром

Тепер розкладаємо лаваш на робочій поверхні столу та змащуємо майонезом. Я використовую майонез домашнього приготування, який можна збити у блендері за кілька хвилин. Далі викладаємо шматочки сиру та огірка, прикрашаємо краплинками кетчупу.

Шаурма "Царська" з куркою, грибами і сиром

Охололі шматочки м’яса та грибів викладаємо зверху, прикрашаємо листочками петрушки.

Шаурма "Царська" з куркою, грибами і сиром

Тепер загортаємо лаваш рулетом, надаємо класичну форму шаурми.

Шаурма "Царська" з куркою, грибами і сиром

Шаурма "Царська" з куркою, грибами і сиром

Таку домашню шаурму з курячим м’ясом та печерицями, приготовану з якісних та свіжих продуктів, дійсно можна назвати «Царською». Вона відзначається багатогранністю смаків, дуже ситна та легка у приготуванні. Пропоную Вам приготувати таку смачну закуску за моїм рецептом, і Ваші домашні забудуть про вуличний фаст-фуд.