Тришарова панакота з агар-агаром, приготовлена вдома — дуже ароматний та гарний у подачі дієтичний смаколик. При приготуванні цього італійського десерту не використовуються желатин та жирні вершки, а ще більш дієтичною її допоможе зробити будь-який цукрозамінник. Якщо ж калорійність панакоти не має значення, тоді можна змішати молоко та вершки в рівних пропорціях, агар-агар замінити желатином і взяти звичайний цукровий пісок. Такі чудові ласощі відмінно підійдуть дітям, бо вони багаті на білки, поживні, корисні та дуже смачні. Покроково оформлений рецепт з фото допоможе Вам просто і швидко приготувати панакоту в домашніх умовах.
Інгредієнти: Агар-агар, Ванілін, Кава, Какао, Молоко, Цукор, Шоколад
Кухня: Італійська кухня
Інгредієнти:
- агар-агар – 1,5 ч. л. на 500 мл.;
- молоко – 1,5 л.;
- какао -1 ст. л.;
- кави – 20 мл.;
- ванілін – 1/2 ч.л.;
- цукор – за смаком.
Як приготувати Панакоту з агар-агаром в домашніх умовах
Спочатку потрібно підготувати всі інгредієнти для першого шару. Все молоко розділити по 500 мл. для кожного шару та поділити агар-агар – по 1,5 ч. л.
Перший шар — кавова панакота. Для її приготування потрібно взяти ще цукор та каву.
Довести 500 мл. молока до кипіння та розчинити в ньому агар-агар і цукор за смаком, ретельно розмішуючи.
Зняти з вогню і додати заздалегідь зварену каву.
Остиглу масу розлити по прозорих келихах. Щоб шари були рівномірними та з чітко окресленими кордонами, можна використати лійку.
Дати кавовому шару застигнути.
Другий шар – шоколадна панакота. Її готувати так само, як і кавову, просто замінити каву на какао.
Розлити холодну шоколадну масу наступним шаром.
Дати застигнути.
Останній шар — це ванільна панакота з молока. Готувати її будемо, як і два попередніх шари, тільки у молоко додаємо ванілін.
Охолоджену молочну масу залишається розлити третім шаром.
Дати застигнути останньому шару.
Далі просто прикрасити панакоту тертим шоколадом.
І можна подавати гарний та дуже смачний желейний десерт до столу! Такі ласощі будуть чудовим доповненням до будь-якого свята.
Панакота завдяки агар-агару добре тримає форму, гарно оформлена, надзвичайно смачна та ароматна. Усього година вільного часу — і оригінальний десерт прикрасить Ваш стіл!