Сьогодні я спланувала приготування незвичайної випічки – справжнього букета їстівних троянд для всієї родини. Погодьтеся, звучить так заманливо, що аж слина тече. А от готуються трояндочки з листкового тіста з фаршем вельми просто та достатньо швидко.
Тож, пропоную разом зі мною швидко приготувати з готового листкового тіста оригінальну та смачну м’ясну закуску. Першочкам в допомогу мій детальний рецепт з покроково зробленими фото.
Інгредієнти: Вода, Листкове тісто, Рослинна олія, Сіль, Спеції, Фарш м'ясний, Цибуля, Часник
Для випічки нам потрібні:
- 400 грам листкового тіста (готового);
- 200 грам м’ясного фаршу;
- половинка цибулі;
- 1 зубок часнику;
- щіпка солі;
- 1 ч. ложка води (кип’яченої);
- спеції (коріандр, перець) – за смаком;
- олія рослинна (для змащування форми).
Зміст
Як зробити трояндочки з листкового тіста з фаршем в духовці
Зазвичай, готове листкове тісто продається в магазинах в замороженому вигляді, тому, перед приготуванням необхідно його розморозити. Для цього достатньо залишити пласти тіста при кімнатній температурі приблизно на 40 хвилин, попередньо вийнявши його з упаковки. Цього разу я взяла упаковку вагою 400 грамів, яка складається з чотирьох листів тіста.
Поки чекаємо розморожування тіста, займімося підготовкою м’ясної начинки. До готового фаршу додаємо подрібнені цибулю та часник, солимо та приправляємо суміш спеціями. Я віддаю перевагу курячому фаршу, адже він більш ніжний та майже дієтичний. Щоб зробити м’ясо більш соковитим, додаємо в фарш чайну ложку кип’яченої води. Більше води не треба, щоб фарш не витікав при формуванні трояндочок.
Пласти еластичного листкового тіста розкачуємо тонкими квадратами. Далі, нарізаємо тісто смужками розміром 1,5-2 см. Для придання готовій випічці декоративного вигляду, я нарізаю тісто фігурним ножем.
На смужки тіста викладаємо смужки м’ясної начинки так, як показано на наступному фото.
Піднімаємо краї тіста так, щоб фарш опинився всередині тіста, але не защіплюємо краї. Скручуємо смужки тіста рулетиком, щоб отримати своєрідні трояндочки.
Продовжуємо формувати майбутні закусочні троянди, поки не закінчиться тісто.
Деко застилаємо листом пергаменту. Якщо його немає в наявності, можна використати фольгу, але її необхідно додатково змастити олією. Розставляємо заготовки з тіста на деко та приправляємо їх спеціями для підсилення аромату. Відправляємо деко в розігріту до 175 градусів духовку та витримуємо близько 15-20 хвилин. Час випікання залежить від властивостей конкретної духовки. Нам потрібно щоб фарш пропікся до готовності та наші оригінальні пиріжки з м’ясом зарум’янилися.
В готовому вигляді трояндочки набувають апетитного золотистого кольору.
Щоб не деформувати тендітні троянди, слід знімати випічку з деко лише після охолодження. Розставляємо фаршировані трояндочки на блюді та подаємо до столу.
М’ясні троянди з листкового тіста – відео-рецепт
Про інший варіант формування трояндочки з листкового тіста з фаршем розповість наступний відео-рецепт.
Можливо вам більше сподобається такий варант формування. Спробуйте різні варанти та оберіть свій. 🙂
Привабливі та ароматні цікаві на вигляд та смачні пиріжки з готового листкового тіста підкорять вас не лише своєю апетитною зовнішністю, але й неймовірним смаком. В запеченому вигляді тісто виходить повітряним та ніжним, а м’ясна начинка – вельми соковитою. Тож, скоріше готуйте та пригощайте рідних смачними трояндами! Вдалої вам випічки!