Трояндочки з листкового тіста з фаршем в духовці – красива, смачна та швидка м’ясна закуска

Сьогодні я спланувала приготування незвичайної випічки – справжнього букета їстівних троянд для всієї родини. Погодьтеся, звучить так заманливо, що аж слина тече. А от готуються трояндочки з листкового тіста з фаршем вельми просто та достатньо швидко.
Тож, пропоную разом зі мною швидко приготувати з готового листкового тіста оригінальну та смачну м’ясну закуску. Першочкам в допомогу мій детальний рецепт з покроково зробленими фото.

Для випічки нам потрібні:

  • 400 грам листкового тіста (готового);
  • 200 грам м’ясного фаршу;
  • половинка цибулі;
  • 1 зубок часнику;
  • щіпка солі;
  • 1 ч. ложка води (кип’яченої);
  • спеції (коріандр, перець) – за смаком;
  • олія рослинна (для змащування форми).

Як зробити трояндочки з листкового тіста з фаршем в духовці

Зазвичай, готове листкове тісто продається в магазинах в замороженому вигляді, тому, перед приготуванням необхідно його розморозити. Для цього достатньо залишити пласти тіста при кімнатній температурі приблизно на 40 хвилин, попередньо вийнявши його з упаковки. Цього разу я взяла упаковку вагою 400 грамів, яка складається з чотирьох листів тіста.

Поки чекаємо розморожування тіста, займімося підготовкою м’ясної начинки. До готового фаршу додаємо подрібнені цибулю та часник, солимо та приправляємо суміш спеціями. Я віддаю перевагу курячому фаршу, адже він більш ніжний та майже дієтичний. Щоб зробити м’ясо більш соковитим, додаємо в фарш чайну ложку кип’яченої води. Більше води не треба, щоб фарш не витікав при формуванні трояндочок.

Трояндочки з готового листкового тіста з м'ясною начинкою

Пласти еластичного листкового тіста розкачуємо тонкими квадратами. Далі, нарізаємо тісто смужками розміром 1,5-2 см. Для придання готовій випічці декоративного вигляду, я нарізаю тісто фігурним ножем.

Трояндочки з готового листкового тіста з м'ясною начинкою

На смужки тіста викладаємо смужки м’ясної начинки так, як показано на наступному фото.

Трояндочки з готового листкового тіста з м'ясною начинкою

Піднімаємо краї тіста так, щоб фарш опинився всередині тіста, але не защіплюємо краї. Скручуємо смужки тіста рулетиком, щоб отримати своєрідні трояндочки.

Трояндочки з готового листкового тіста з м'ясною начинкою

Продовжуємо формувати майбутні закусочні троянди, поки не закінчиться тісто.

Трояндочки з листкового тіста з фаршем

Деко застилаємо листом пергаменту. Якщо його немає в наявності, можна використати фольгу, але її необхідно додатково змастити олією. Розставляємо заготовки з тіста на деко та приправляємо їх спеціями для підсилення аромату.  Відправляємо деко в розігріту до 175 градусів духовку та витримуємо близько 15-20 хвилин. Час випікання залежить від властивостей конкретної духовки. Нам потрібно щоб фарш пропікся до готовності та наші оригінальні пиріжки з м’ясом зарум’янилися.

Трояндочки з листкового тіста з фаршем

В готовому вигляді трояндочки набувають апетитного золотистого кольору.

Трояндочки з листкового тіста з фаршем

Щоб не деформувати тендітні троянди, слід знімати випічку з деко лише після охолодження. Розставляємо фаршировані трояндочки на блюді та подаємо до столу.

Трояндочки з листкового тіста з фаршем

М’ясні троянди з листкового тіста – відео-рецепт

Про інший варіант формування трояндочки з листкового тіста з фаршем розповість наступний відео-рецепт.

Можливо вам більше сподобається такий варант формування. Спробуйте різні варанти та оберіть свій. 🙂

Привабливі та ароматні цікаві на вигляд та смачні пиріжки з готового листкового тіста підкорять вас не лише своєю апетитною зовнішністю, але й неймовірним смаком. В запеченому вигляді тісто виходить повітряним та ніжним, а м’ясна начинка – вельми соковитою. Тож, скоріше готуйте та пригощайте рідних смачними трояндами! Вдалої вам випічки!