Традиційний англійський пудинг, рецепт класичний, різдвяний

Справжній англійський пудинг на парі має ні з чим не зрівнянний смак. Приготовлений за цим рецептом десерт в Англії готують на Різдво, тому, і називають його різдвяний.

pyding-anglijskij

Як приготувати традиційний англійський пудинг

Цукати з фруктами, попередньо проварюють в сиропі, витримують в коньяку близько години. Після чого проціджуємо і з’єднуємо коньяк з подрібненим печивом.

Перемішуємо вершкове масло, жовтки, цукрову пудру, сіль і подрібнені: фрукти, горіхи та печиво.

До білків додаємо трохи оцту і збиваємо з цукровою пудрою. Після утворення густої піни обережно вводимо суміш, приготовлену з печива і фруктів.

Заповнюємо приготовленою масою змащену олією форму.

Готуємо на парі  десь 45 хвилин.

Готовий пудинг поливаємо ромом, зверху укладаємо шматочки цукру, попередньо просоченого спиртом, і підпалюємо. Подаємо з будь-яким солодким соусом.

Чи не правда, святковий настрій на Різдво з таким класичним рецептом гарантовано?

Рецепт приготування справжнього англійського пудингу розрахований на 4 порції і складається з:

  • вершкове масло – 50 г,
  • яйце – 4 шт.,
  • цукрова пудра – 150 г,
  • горіхи – 140 г,
  • цукати – 20 г,
  • фрукти – 20 г,
  • печиво – 80 г,
  • коньяк – 25 г,
  • панірувальні сухарі – 20 г,
  • цукор – 10 г,
  • спирт – 10 г,
  • сіль, оцет, ром.