Справжній англійський пудинг на парі має ні з чим не зрівнянний смак. Приготовлений за цим рецептом десерт в Англії готують на Різдво, тому, і називають його різдвяний.
Інгредієнти: Вершкове масло, Волоський горіх, Коньяк, Оцет, Печиво, Ром, Спирт, Фрукти, Цукати, Цукор, Цукрова пудра, Яйце
Кухня: Англійська кухня
Як приготувати традиційний англійський пудинг
Цукати з фруктами, попередньо проварюють в сиропі, витримують в коньяку близько години. Після чого проціджуємо і з’єднуємо коньяк з подрібненим печивом.
Перемішуємо вершкове масло, жовтки, цукрову пудру, сіль і подрібнені: фрукти, горіхи та печиво.
До білків додаємо трохи оцту і збиваємо з цукровою пудрою. Після утворення густої піни обережно вводимо суміш, приготовлену з печива і фруктів.
Заповнюємо приготовленою масою змащену олією форму.
Готуємо на парі десь 45 хвилин.
Готовий пудинг поливаємо ромом, зверху укладаємо шматочки цукру, попередньо просоченого спиртом, і підпалюємо. Подаємо з будь-яким солодким соусом.
Чи не правда, святковий настрій на Різдво з таким класичним рецептом гарантовано?
Рецепт приготування справжнього англійського пудингу розрахований на 4 порції і складається з:
- вершкове масло – 50 г,
- яйце – 4 шт.,
- цукрова пудра – 150 г,
- горіхи – 140 г,
- цукати – 20 г,
- фрукти – 20 г,
- печиво – 80 г,
- коньяк – 25 г,
- панірувальні сухарі – 20 г,
- цукор – 10 г,
- спирт – 10 г,
- сіль, оцет, ром.