Товсті заварні млинці на кефірі з окропом – простий рецепт як приготувати заварне тісто для млинців з дірочками

Млинці заварні на кефірі – це справжні ласощі для гурманів. Млинці виходять пишними, дуже м’яким, ніжним і ажурними. Такі млинці і виглядають дуже красиво, тому, що з-за дірочок в тісті вони нагадують справжні мережива.

Як приготувати заварні млинці на кефірі

Щоб зробити тісто, візьміть 500 мілілітрів жирного кефіру і змішайте його з двома розмішаними до однорідності яйцями. Цю суміш підсолити половиною чайної ложечки солі і підсолодити такою ж кількістю цукру-піску.

Кефір з яйцями поставте на самий маленький вогонь і нагрійте його до температури 50-60 градусів. При нагріванні, суміш постійно помішуйте, щоб кефір не згорнувся в пластівці, а яйця не зварилися.

Коли суміш досягне потрібної температури, зніміть її з вогню і всипте в каструлю 300 грам просіяного через сито пшеничного борошна. Розмішайте тісто – воно по консистенції повинне вийти таким, як для звичайних оладок.

Відставте тісто в сторону, нехай воно «відпочине».

В цей час, доведіть до кипіння воду в чайнику і відлийте її один стакан. У гарячу воду всипте половину чайної ложки харчової соди і добре розмішайте її.

У густе тісто влийте невеликими порціями гарячу воду з содою – масу добре перемішайте.

Вийшло заварне тісто на кефірі присмачите рослинною олією (3 столових ложки). Тісто прикрийте кришкою, а потім, каструлю огорніть рушником. Залиште тісто в теплому місці на 30-40 хвилин – за цей час всі інгредієнти добре перемішається між собою і заварне тісто для млинців стане готовим.

Печіть млинці на розігрітій чавунній сковороді, добре змащеній маслом або салом. Тіста на розігріту поверхню наливайте досить багато, щоб млинці виходили товстими.

Щоб млинці виходили з численними дірочками, не розігрівайте сковороду дуже сильно – на занадто гарячій, з тіста не буде активно виділятися повітря. Як тільки край млинців засмажиться, а посередині випічки почнуть лопатися бульбашки повітря, перевертайте на іншу сторону. Щоб млинці заварні на кефірі залишалися гарячими, викладайте їх на широку плоску тарілку, встановлену на каструлю з киплячою водою. Кожен млинець змащуйте розтопленим вершковим маслом.

Товсті заварні млинці на кефірі та окропі

Ажурні м’які і товсті млинці дуже смачні з червоною ікрою і густою домашньою сметаною. Ми дуже любимо такі млинці з дрібно рубаним малосольним оселедцем і зеленою цибулею.

Про те, як приготувати заварні млинці на кефірі розповідає автор цього відео з Ютюб канала Анна Соловьёва. Правда її рецепт, трохи відрізняється від описаного вище. У чому саме – дивіться відео.