Йогурт – один з популярних кисло-молочних продуктів, який особливо подобається маленьким гурманам. Але часто стається так, що термін придатності добігає кінця і такий прострочений продукт, природно, небажано вживати (тим більше діткам). Але і утилізувати такий прострочений йогурт не поспішайте. На такому простроченому кислому йогурті можна спекти дуже смачні пишні млинці. Покроково оформлений рецепт з фото продемонструє як просто і швидко готувати товсті млинці на йогурті.
Інгредієнти: Борошно, Йогурт, Молоко, Олія рослинна, Сіль, Сода, Цукор, Яйце
Складові:
- борошно – 1 скл.;
- йогурт – 250 гр;
- яйце (стандартне) – 2 шт.;
- молоко – 150 мл;
- цукор – 2 ст. ложки;
- сіль – 0,5 ч. ложки;
- сода харчова – 1/3 ч. ложки;
- олія рослинна – 1,5 ст. ложки.
Як готувати млинці на йогурті
Для швидкого замісу смачного млинцевого тіста на такому молочному продукті як йогурт підбираємо містку миску. У неї розбиваємо пару середніх за розміром яєць. Кидаємо всю норму цукру і дрібку солі.
Озброюємося міксером або ж звичайним ручним вінчиком. Компоненти в мисці збиваємо. У підсумку, маємо пишну масу з піною.
До неї і додаємо йогурт.
Слідом вливаємо молоко. Увага: краще, якщо воно буде теплим!!!
Добре ще раз перемішуємо інгредієнти вінчиком (міксером).
В окрему миску через дрібне сито просіюємо борошно разом з содою.
Просіяний продукт додаємо в молочну суміш. Одночасно працюємо вінчиком.
У готове тісто без грудочок на завершальному етапі замісу додаємо рослинну олію. Ще раз перемішуємо.
З отриманого млинцевого тіста на йогурті печемо смачні пишні бліни.
Як завжди, обсмажуємо з двох сторін до красивої рум’яності і складаємо на одну тарілку.
Думаю, що такі ніжні і товсті млинці на йогурті припадуть вам до смаку.
Приготування налисників на йогурті в усіх подробицях можете побачити у відео-рецепті у виконанні автора TanyaMoroz.
Приємної трапези!