Товсті дріжджові млинці на кефірі – смачні, пишні

Товсті дріжджові млинці на кефірі – смачні і пишні, їх добре готувати на сніданок або вечерю для своєї сім’ї. Від таких млинців точно не відмовляться Ваші домочадці. Вони особливо подобаються дітям. Тут, хочу розповісти як приготувати дріжджові млинці на кефірі, використовуючи рецепт моєї бабусі. Навчила вона мене пекти такі смачні млинці давно, а зараз я з Вами ділюся, оформивши це як покроковий рецепт.

Щоб завести дріжджове тісто для млинців на кефірі нам знадобляться такі інгредієнти:

– кефір – 1 склянка;
– вода – 0,75 склянки;
– борошно – 1,5 склянки;
– яйця курячі – 2 шт .;
– дріжджі сухі – 1 чайна ложка;
– цукор – 2 чайних ложки;
– сіль;
– масло рослинне – 2 столових ложки;
– масло вершкове – 0,25 пачки;
– олія соняшникова очищена для випічки – 1,5 – 2 склянки.

Як правильно замісити дріжджові млинці на кефірі

1. У миску вилити трохи підігріту воду і розчинити в ній дріжджі. Додати півсклянки борошна, добре розмішати і поставимо сходити нашу запарку на 20-30 хвилин.

2. Два яйця змішаємо з цукром і добре збити віночком.

3. З’єднаємо запарку з розтертими яйцями і кефіром додамо щіпку солі і пару ложок рослинного масла. Перемішаємо суміш до однорідного стану.

4. Поступово додайте в тісто решту борошна і добре розмішайте його так, щоб було без грудочок.

пишні млинці на опарі

5. Щоб товсті млинці на кефірі вийшли смачні і пишні, тісто має добре зійти. Тому, ставимо його на 15 хвилин в тепле місце.

6. Після того як тісто підійшло – печемо млинці. Випікати такі млинці потрібно на очищеній соняшниковій олії. Сковороду з ручкою добре розігріваємо. Ллємо на неї олію тоненьким шаром. Потім, ополоником наливаємо шар тіста, так щоб він розлився по всій сковорідці.

7. Млинці засмажуємо з двох боків до рум’яного кольору, перевертаючи дерев’яною лопаткою.

пишні млинці на кефірі і дріжджів

8. Готові млинці викладаємо на тарілку і злегка змащуємо вершковим маслом.

Дріжджові млинці на кефірі виходять товсті, смачні і пишні. Зазвичай подають їх на стіл зі сметаною. Але можна їх їсти і з варенням: журавлиним, сливовим, вишневим… До млинців подають, також, гарячий чай, какао або каву.

Начинки для млинців можна готувати різні. Але особливо гарні такі млинці з ікрою. Тому, впевнено можна сказати, що вони урізноманітнять і прикрасять будь-який святковий стіл. Особливо добре зробити і подати дріжджові млинці на кефірі гостям на Масляну.

пишні млинці на кефірі і дріжджів