Товченка – картопляний суп-пюре з грінками і вареною ковбасою

У моїй сім’ї одна з найулюбленіших страв — це суп-пюре з картоплі, який ми називаємо просто «товченка». Коли я подаю такий супчик у будній день на сімейну вечерю, та ще й сухариками або грінками, він викликає справжній фурор. Найбільше радіють діти. Деталі приготування картопляного супу-пюре з ковбасою розповість мій рецепт, який супроводжується покроково знятими фото.

Як приготувати суп-пюре з картоплі з вареною ковбасою

Перш за все беремо чотири великих картоплини (вага 600 грамів), миємо та очищаємо від шкірки.

Картопляний суп-пюре з ковбасою

Далі нарізаємо картоплю великими шматками та поміщаємо у каструлю.

Картопляний суп-пюре з ковбасою

Картоплю потрібно залити водою, щоб вона була вище рівня коренеплодів на 1-2 сантиметри. Вмикаємо плиту та варимо картоплю до повної готовності хвилин 20.

Картопляний суп-пюре з ковбасою

Поки основа для супу варитиметься, ми приготуємо інші компоненти.

Очищаємо моркву та цибулю. Цибулю шаткуємо на дрібні кубики, моркву натираємо на тертці. У сковороду кладемо трохи вершкового масла та обсмажуємо овочі.

Картопляний суп-пюре з ковбасою

Для супу підійде будь-яка варена ковбаса, її потрібно нарізати кубиками.

Картопляний суп-пюре з ковбасою

Викладаємо м’ясний продукт до зажарки з цибулі та моркви.

Картопляний суп-пюре з ковбасою

Перемішуємо та смажимо кілька хвилин.

Картопляний суп-пюре з ковбасою

Тим часом наша картопля зварилася. Відвар зливаємо в окремий посуд, він нам знадобиться. Готову картоплю розминаємо товкачем.

Картопляний суп-пюре з ковбасою

Щоб у пюре не було грудочок, відвар вливаємо до картоплі невеликою цівкою, доки весь не закінчиться. Повинна вийти досить рідка однорідна суміш.

Картопляний суп-пюре з ковбасою

До отриманого пюре вливаємо 600-700 грамів води. Ставимо каструлю на плиту та доводимо вміст до кипіння.

Картопляний суп-пюре з ковбасою

Коли суп закипить, одразу перекладаємо до нього засмажку та вкидаємо лавровий листок. Солимо до смаку та кип’ятимо ще п’ять хвилин.

Картопляний суп-пюре з ковбасою

Коли суп трохи охолоне, його потрібно ще раз добре перемішати, щоб підняти з дна осілу картопляну масу.

Розливаємо апетитну «Товченку» у порційні тарілки, додаємо золотисті сухарики або грінки.

Картопляний суп-пюре з ковбасою

Сподіваюсь, що смачний картопляний суп-пюре з грінками та вареною ковбасою сподобається і Вашим домашнім. Їжте на здоров’я!