У моїй сім’ї одна з найулюбленіших страв — це суп-пюре з картоплі, який ми називаємо просто «товченка». Коли я подаю такий супчик у будній день на сімейну вечерю, та ще й сухариками або грінками, він викликає справжній фурор. Найбільше радіють діти. Деталі приготування картопляного супу-пюре з ковбасою розповість мій рецепт, який супроводжується покроково знятими фото.
Інгредієнти: Варена ковбаса, Вершкове масло, Вода, Грінки, Картопля, Лавровий лист, Морква, Цибуля
Як приготувати суп-пюре з картоплі з вареною ковбасою
Перш за все беремо чотири великих картоплини (вага 600 грамів), миємо та очищаємо від шкірки.
Далі нарізаємо картоплю великими шматками та поміщаємо у каструлю.
Картоплю потрібно залити водою, щоб вона була вище рівня коренеплодів на 1-2 сантиметри. Вмикаємо плиту та варимо картоплю до повної готовності хвилин 20.
Поки основа для супу варитиметься, ми приготуємо інші компоненти.
Очищаємо моркву та цибулю. Цибулю шаткуємо на дрібні кубики, моркву натираємо на тертці. У сковороду кладемо трохи вершкового масла та обсмажуємо овочі.
Для супу підійде будь-яка варена ковбаса, її потрібно нарізати кубиками.
Викладаємо м’ясний продукт до зажарки з цибулі та моркви.
Перемішуємо та смажимо кілька хвилин.
Тим часом наша картопля зварилася. Відвар зливаємо в окремий посуд, він нам знадобиться. Готову картоплю розминаємо товкачем.
Щоб у пюре не було грудочок, відвар вливаємо до картоплі невеликою цівкою, доки весь не закінчиться. Повинна вийти досить рідка однорідна суміш.
До отриманого пюре вливаємо 600-700 грамів води. Ставимо каструлю на плиту та доводимо вміст до кипіння.
Коли суп закипить, одразу перекладаємо до нього засмажку та вкидаємо лавровий листок. Солимо до смаку та кип’ятимо ще п’ять хвилин.
Коли суп трохи охолоне, його потрібно ще раз добре перемішати, щоб підняти з дна осілу картопляну масу.
Розливаємо апетитну «Товченку» у порційні тарілки, додаємо золотисті сухарики або грінки.
Сподіваюсь, що смачний картопляний суп-пюре з грінками та вареною ковбасою сподобається і Вашим домашнім. Їжте на здоров’я!