Торт з листкового тіста з заварним кремом на білках та ананасами - домашній торт швидкого приготування

Торт з листкового тіста з заварним кремом на білках та з ананасами – домашній торт швидкого приготування

Відразу хочу сказати, що дуже ніжний смак виходить у цього ананасового торта. І хоча цей швидкий торт зроблено з готового листкового тіста, однак, кожен шматочок сам тане в роті. Все що тут потрібно освоїти, це ніжний заварний білковий крем. Рецепт крему здається що простий, але все ж потребує максимум уваги при його приготуванні. Покроковий рецепт з фото розповідає докладно про всі моменти, на які потрібно обов’язково звернути увагу. Не ігноруйте їх і тоді ваш домашній торт з листкового тіста з заварним кремом на білках перекладений ананасами вийде дуже смачний та ніжний. Сподіваюся, на вашому столі незабаром з’явиться прекрасний десерт швидкого приготування з повітряним кремом.

Складові:

  • ананаси консервовані – 1 банка,
  • листкове бездріжджове тісто – 1 упаковка,
  • кава розчинна – 1 ч.ложка,
  • шоколад темний – 50 грам,
  • горіхи мигдаль – 100 грам.

Для крему:

  • білок яєчний – 100 грам,
  • масло вершкове, не менше 72,5% – 400 грам,
  • цукор – 220 грам,
  • вершки 33-35% – 250 мл.

Як приготувати ананасовий листковий торт

Як пекти коржі з готового листкового тіста

Куплене в магазині заморожене листкове бездріжджове тісто розморожуємо, ділимо на рівні частини, розгортаємо, вирізаємо коло d=26см і випікаємо до повної готовності коржів. У підсумку, у мене вийшло 12 коржів, красивих і рум’яних як на фото.

Коржі з готового листкового тіста

Як зробити заварний білковий крем

Білки поміщаємо в посуд, який зручно ставити на водяну баню. Починаємо збивати їх на водяній бані (швидкість міксера: середня), поступово додаючи цукор. Як тільки утворилася легка піна, збільшуємо швидкість міксера і продовжуємо збивати без зупинок до утворення пишної піни.

Коли лопатки міксера дістаємо з білкової маси, на них повинні бути стійкі піки, як показано на фото. Якщо так і є, значить можемо припинити збивати. Остужаемо збиті білки до кімнатної температури. Якщо ви проігноруєте цей момент, то масло розтопиться і крем буде безнадійно зіпсовано.

Олійно-білковий крем для торта

Тепер, додаємо масло. Воно теж має бути кімнатної температури. Вводимо спочатку 200 грам і збиваємо на низькій швидкості, тут же додаємо другу половину масла – і знову збиваємо. Крем виходить гладкої текстури. Якщо у вас крем «відшарувався», не турбуйтеся. Його ще можна врятувати. Підігрійте крем на водяній бані, постійно збиваючи його. Коли масло з’єднається з білковою масою, тут же знімайте ємність та охолоджуйте. Після такої реанімації крем вже не буде таким повітряним, але і без крему ви не залишитеся.

Олійно-білковий крем для торта

В окремому посуді збиваємо вершки до пишного стану. Вони повинні збільшитися в об’ємі в два рази. Більше міксер нам не знадобиться. За допомогою лопатки вводимо вершки в масляний білковий крем. На фото перед вами фінальна стаді – так виглядає готовий заварний білковий крем з вершками та маслом.

Олійно-білковий крем для торта

Збираємо листковий торт

Покладіть корж на блюдо чи форму, на якому будете подавати торт. Нанесіть шар крему та розподіліть по ньому шматочки ананаса. Потім, кладемо другий корж, злегка придавлюємо його і повторюємо процедуру з кремом та ананасами. Залежно від вашого бажання та потреб можна зробити один великий торт, а можна розділити на два менші торта, що я і зробила.

Ананасовий листковий торт з повітряним білково-масляним кремом

Як прикрасити торт

Коли все коржі укладені і промазати кремом, обробляємо боки торта. Наносимо крем так, щоб не було видно коржів. Обсмажений мигдаль рубаємо ножем і присипаємо боки та верх торта. За допомогою розтопленого шоколаду наносимо малюнок і прибираємо торт в холодильник. Перед подачею на стіл присипаємо верх десерта розчинною кавою. При бажанні можна нанести малюнок на підложку для торта.

Ананасовий листковий торт з повітряним білково-масляним кремом

Другий торт з готового листкового тіста з повітряним вершково-білковим кремом я прикрасила трохи по іншому. Обидва варіанти на фото перед вами. Який варіант вам більше подобається?

Ананасовий листковий торт з повітряним білково-масляним кремом

дуже смачний, ніжний і повітряний ананасовий торт швидкого приготування готовий. Відставляємо його в холодильник і чекаємо моменту, коли можна буде його розрізати і продегустувати.

Відео-рецепти тортів з готового листкового тіста

У цьому розділі я зібрала ідеї та варанти приготування швидких десертів, які можна використати в домашніх умовах для створення нашвидкоруч. Їх сміло можна використати для купленого в магазині тіста. В разі потреби, тісто можете приготувати самостійно за порадами авторів відео.

Перший відео-рецепт торт Поліно або листковий рулет з мигдалем.

Другий та третій рецепти – варіанти на тему листковий торт з яблуками. Лиш у цьому відео карамелізовані яблука присутні в кожному шарі, як і ананаси у рецепті з фото.

А цей відео-рецепт від “Бабушки Эмми” рекомендує зробити з яблук пюре та використати його як один суцільний проміжковий шар.

Отже, як приготувати торт з готового листкового тіста смачно, швидко та просто – більше для нас не питання!