Торт Різдвяне поліно - класичний французький рулет

Торт Різдвяне поліно – класичний французький рулет

Вишуканий і дуже смачний торт Різдвяне поліно вперше з’явився у Франції. Сьогодні – це класичний десерт на Різдво як в самій країні, так і в багатьох країнах, які колись входили до складу французької імперії. Bûche de Noël (Бюш де Ноель) – це класичне французьке назва десерту. Роблять його в формі сучкуваті поліна тому, що це символ і данина середньовічної традиції спалення перед настанням Різдва натуральних, спиляних спеціально до цієї церемонії, дерев. Найчастіше для цього використовували дерева вишні. Цей ритуал – символ різдвяної благодаті та очищення. У ті далекі часи, було прийнято недогорілі у цю ніч поліна зберігати в будинках до наступного року. Згодом, таке, як би обгоріле поліно, стали готувати на свято у вигляді бісквітного рулету з кремом. Класичні французький рецепт передбачає простий білий бісквіт і шоколадний крем як для прослоювання, так і для декору. Така ось цікава історія цього, популярного сьогодні у нас, святкового десерту. А теперь, розглянемо рецепти та технології приготування різдвяного рулету у домашніх умовах.

Запропонований у цьому відео новорічний десерт Різдвяне поліно має класичний варіант приготування – ніжний білий бісквіт і смачний шоколадний крем.

А цей рецепт, протилежність з класичному. Тут автор пропонує спекти шоколадний бісквіт, наповнити його ніжним вершковим кремом і оформити верх шоколадним кремом.

Наступне Різдвяні поліно з білим бісквітом і французьким кавовим кремом мокко. Спеціально зроблений своїми руками декор перетворює його в торт новорічне Поліно. Автор відео-рецепта висвітлює весь процес приготування дуже докладно, тому, зробити все своїми руками в домашніх умовах дуже навіть реально.

Останній варіант приготування дуже смачного і оригінального десерту Поліно, який може стати в нагоді вам, включає в себе цікавий та смачний подвійний (звичайний білий і шоколадний) бісквіт і ніжний муссовий крем. Різнобарвний бісквіт печеться в одному деко. Рулет виходить, крім того, що смачний, ще й дуже гарний та інтригуючий. І, хоч автор відео-рецепта оформила його як звичайний рулет, він гідний того, щоб бути представлений як торт новорічне Поліно. Тим більше, що з попередніх відео ви вже знаєте, як його можна правильно оформити і зробити шикарний різдвяний або новорічний торт. ?

Ще не вирішили як прикрасити торт Різдвяне поліно? На зібраних тут фото вдалі і прості в реалізації ідеї для оформлення та різдвяно-новорічний декор цього традиційного французького десерту, що згодяться вам при підготовці на Різдво чи на Новий рік.

Ось мабуть і все. Який найкращий із запропонованих тут рецепт торта  – обирайте самі. ? Сподіваюся, що тепер класичний французький рулет, під якою б назвою він не був – різдвяне або новорічне Поліно, французьке різдвяне Поліно, казкове або просто шоколадне Поліно – відтепер буде частим гостем у вашому меню, не залежно від приводу, що відзначається.