Торт Пташине молоко без випічки - желейний торт-суфле

Торт Пташине молоко без випічки – желейний торт-суфле швидкого приготування

Цей желейний торт-суфле Пташине молоко – ніжний, вишуканий і смачний. Таке легке повітряне суфле користується любов’ю і популярність з дня свого винаходу. Смачний і швидко в приготуванні домашній торт Пташине молоко без випікання гідно доповнить щоденний та прикрасить святковий стіл. Варіантів приготування такого желейного десерту багато. Ми покроково наведемо простий рецепт торта Пташине молоко без випічки, який буде складатися з трьох шарів желе: один білковий і два молочно-шоколадні. На кінці на вас чекають інші варанти приготування цього традиційного десерту без випічки.

Желейний торт Пташине молоко без випічки

Інгредієнти для білкового шару:

  • білки яєць – 4 шт.;
  • цукрова пудра – 2-3 ст.л. (+/- на смак);
  • лимонний сік – 2 ст.л.;
  • желатин – 20 гр;

Інгредієнти для молочного шару:

  • какао – 2-3 ст.л.;
  • молоко – 2 склянки;
  • цукрова пудра або цукор – на смак;
  • желатин – 10 гр.

Як приготувати желейний торт Пташине молоко

Біле білкове суфле

  1. Замочити желатин для білкового шару на 1 годину у воді. Далі, розігріти і остудити.
  2. Збити білки в густу піну. У білки поступово додати цукрову пудру і сік лимона.
  3. Тонкою цівкою влити желатинову суміш в білки і одночасно збивати.

Шоколадне суфле

  1. Желатин для молочного шару залити водою і залишити на 1 годину.
  2. Зварити какао з молоком та цукром звичайним способом. Кип’ятити його близько 5 хвилин до легкого загустіння.
  3. Розігріти желатин, розмішуючи до стану однорідної рідини і додати в какао.

Як зробити желейний торт двох кольорів

  1. Половину какао вилити в форму, залишити в холодильнику, поки його консистенція злегка не ущільниться.
  2. На шоколадний шар викласти білковий і залишити в холодильнику на 15-30 хвилин до потрібної степені ущільнення.
  3. Трохи розігріти другу частину шоколадного шару з какао і вилити на білковий шар.
  4. Смачний багатошаровий желейний торт на 1,5 години відправити в холодильник.

Повністю застиглий десерт викласти на блюдо, обернувши його догори дном. На мою думку, додатково прикрашати його не варто, але, при бажанні, можно зверху покрити його кімнатної температури глазурью, нанести малюнок рідким шоколадом, присипати цукровою пудрою або нанести пудрою чи какао-порошком малюнок крізь трафарет.

Домашній желейний торт Пташине молоко без випічки готовий – саме час насолоджуватися неперевершеним смаком десерта-суфле двох кольорів.

Желейний торт Пташине молоко без випічки

Відео-рецепти торта Пташине молоко без випічки

Свій варіант як приготувати желейний торт Пташине молоко легко і просто розповідає і показує ютуб-користувач “СмачноПростоіКорисно” в своєму відео-рецепті. У цьому десерті білий шар не білковий, а зроблений зі сметани. При бажанні, сметану можна замінити вершками.

Автор другого відео пропонує рецепт з желатином. З ним буде середній білковий шар. А ось шоколадні шари готуються навіть з різних складових. Подробиці в відео.

Наступний відео-рецепт Пташиного молока не тільки без випікання, але і без желатину. Натомість вам знадобляться: готове печива, згущене молоко, вершкове масло та інші продукти. Готовий десерт виходить дуже смачний на манер Чізкейка.

Цей варіант приготування смачного десерту без випічки теж використовую шоколадне печиво, але, як видно навіть по фото на заставці, суттєво відрізняється від усіх попередніх.

І останній в цій збірці відео-рецепт – знову чисто желейний торт Пташине молоко без випікання. Відрізняє його від запропонованих вище склад білого шару. Головні інгредієнти – молоко, вершки та сметана. Дивовижно гармонійне поєднання смаків. Обов’язково приготуйте цю смакоту для себе та друзів. 🙂

Сподіваємось, що сьогодні нам вдалось збільшити кількість ваших улюблених простих та смачних десертів швидкого приготування. 🙂