Домашній торт Панчо – це смачний бісквіт двох кольорів, щедро просочений ніжним сметанним кремом зверху оформлений шоколадною глазур’ю. Десерт можна доповнити з консервованими ананасами, вишнею, горіхами або, як я сьогодні, родзинками. Шматочки цього смачного десерту просто розчиняються в роті. Процес його приготування зовсім нескладний і його осилить будь-яка господиня, яка не має кулінарного досвіду. А якщо ви візьмете на озброєння мій простий рецепт, доповнений покроково зробленими фото, то у вас, безсумнівно, все вийде дуже швидко і смачно. ?
Інгредієнти: Борошно, Вершкове масло, Какао, Лимонна кислота, Молоко, Родзинки, Сметана, Сода харчова, Цукор, Яйце
Складові:
для бісквітного тіста:
- борошно – 2 скл.;
- сметана – 250 мл;
- яйця – 3 шт.;
- цукор – 1 скл.;
- сода – 1 ч. л.;
- лимонна кислота – 0,5 ч. л.;
- какао – 2 ст. л.;
для крему:
- сметана – 0,5 л.;
- цукор – 1,5 ст.;
- лимонний сік – 1 ч. л.;
для глазурі:
- цукор – 3 ст. л.;
- какао – 2 ст. л.;
- молоко – 50 мл;
- вершкове масло – 30 гр.
Приготування нашого домашнього бісквітного торта-сметанника розділимо на етапи і продемонструємо детально кожен.
Зміст
Як спекти бісквіт на сметані
Насамперед займемося нашими бісквітами. Не дивлячись на те, що тісто у нас буде біле і шоколадне, робити його будемо “одним махом”. ? Розділіть жовтки від білків і відправте їх в різні миски. До жовтків додайте цукор, а до білків трохи солі.
Розітріть з цукром жовтки до білого, а білки збийте в пишну стійку піну.
З’єднайте вміст обох мисок воєдино.
Додайте інші інгредієнти, що входять до складу тіста крім какао. Не забудьте перед додаванням наситити борошно повітрям, просіявши його крізь сито.
Третину отриманого тіста вилийте в круглу форму, застелену папером для випічки, і відправте випікатися на 15 хвилин при температурі 180°C.
А тим часом, у тісто що залишилось додайте какао і перемішайте.
Вилийте шоколадне тісто на застелене пергаментом деко. Вийміть спечений перший корж і поставте випікатися другий. Температура випічки та сама. Поки випікається шоколадний корж можна зайнятися приготуванням крему і глазурі.
Як зробити сметанний крем
Охолоджену сметану вилийте в миску, додайте туди ж цукор і трохи лимонного соку. Збийте масу віночком або міксером поки вона трохи не збільшиться в об’ємі.
Як приготувати шоколадну глазур для торта
У сотейник відправте цукор і какао. Змішайте їх та додайте молоко. Поставте прогріватися на невеликому вогні. Коли закипить – приберіть з конфорки і додайте шматочок вершкового масла.
Як зібрати торт Панчо
Розріжте темний корж на квадратики розміром, приблизно, 3 на 3 см.
Змастіть світлий коржик сметанним кремом. Потім, частину кубиків відправте «купатися» в сметанний крем. Діставайте шматочки з «басейну» і в формі гірки викладайте їх на світлий корж.
Зверху посипте тортик родзинками або викладіть ваші улюблені консервовані фрукти.
Рясно полийте всю поверхню шоколадною глазур’ю.
Поставте десерт в холодильник мінімум на 60 хвилин для просочення.
Коли прийде час пригощатися, то просто розріжте сметанний торт Панчо на порційні шматочки і подавайте до будь-яких холодних або гарячих напоїв.