Торт Панчо - бісквітний торт зі сметанним кремом та родзинками

Торт Панчо – бісквітний торт зі сметанним кремом та родзинками

Домашній торт Панчо – це смачний бісквіт двох кольорів, щедро просочений ніжним сметанним кремом зверху оформлений шоколадною глазур’ю. Десерт можна доповнити з консервованими ананасами, вишнею, горіхами або, як я сьогодні, родзинками. Шматочки цього смачного десерту просто розчиняються в роті. Процес його приготування зовсім нескладний і його осилить будь-яка господиня, яка не має кулінарного досвіду. А якщо ви візьмете на озброєння мій простий рецепт, доповнений покроково зробленими фото, то у вас, безсумнівно, все вийде дуже швидко і смачно. ?

Складові:

торт Панчо

для бісквітного тіста:

  • борошно – 2 скл.;
  • сметана – 250 мл;
  • яйця – 3 шт.;
  • цукор – 1 скл.;
  • сода – 1 ч. л.;
  • лимонна кислота – 0,5 ч. л.;
  • какао – 2 ст. л.;

для крему:

  • сметана – 0,5 л.;
  • цукор – 1,5 ст.;
  • лимонний сік – 1 ч. л.;

для глазурі:

  • цукор – 3 ст. л.;
  • какао – 2 ст. л.;
  • молоко – 50 мл;
  • вершкове масло – 30 гр.

Приготування нашого домашнього бісквітного торта-сметанника розділимо на етапи і продемонструємо детально кожен.

Як спекти бісквіт на сметані

Насамперед займемося нашими бісквітами. Не дивлячись на те, що тісто у нас буде біле і шоколадне, робити його будемо “одним махом”. ? Розділіть жовтки від білків і відправте їх в різні миски. До жовтків додайте цукор, а до білків трохи солі.

торт Панчо

Розітріть з цукром жовтки до білого, а білки збийте в пишну стійку піну.

торт Панчо

З’єднайте вміст обох мисок воєдино.

торт Панчо

Додайте інші інгредієнти, що входять до складу тіста крім какао. Не забудьте перед додаванням наситити борошно повітрям, просіявши його крізь сито.

торт Панчо

Третину отриманого тіста вилийте в круглу форму, застелену папером для випічки, і відправте випікатися на 15 хвилин при температурі 180°C.

торт Панчо

А тим часом, у тісто що залишилось додайте какао і перемішайте.

торт Панчо

Вилийте шоколадне тісто на застелене пергаментом деко. Вийміть спечений перший корж і поставте випікатися другий. Температура випічки та сама. Поки випікається шоколадний корж можна зайнятися приготуванням крему і глазурі.

торт Панчо

Як зробити сметанний крем

Охолоджену сметану вилийте в миску, додайте туди ж цукор і трохи лимонного соку. Збийте масу віночком або міксером поки вона трохи не збільшиться в об’ємі.

торт Панчо

Як приготувати шоколадну глазур для торта

У сотейник відправте цукор і какао. Змішайте їх та додайте молоко. Поставте прогріватися на невеликому вогні. Коли закипить – приберіть з конфорки і додайте шматочок вершкового масла.

торт Панчо

Як зібрати торт Панчо

Розріжте темний корж на квадратики розміром, приблизно, 3 на 3 см.

торт Панчо

Змастіть світлий коржик сметанним кремом. Потім, частину кубиків відправте «купатися» в сметанний крем. Діставайте шматочки з «басейну» і в формі гірки викладайте їх на світлий корж.

торт Панчо

Зверху посипте тортик родзинками або викладіть ваші улюблені консервовані фрукти.

торт Панчо

Рясно полийте всю поверхню шоколадною глазур’ю.

Домашній торт Панчо зі сметанним кремом та родзинками

Поставте десерт в холодильник мінімум на 60 хвилин для просочення.

Домашній торт Панчо зі сметанним кремом та родзинками

Коли прийде час пригощатися, то просто розріжте сметанний торт Панчо на порційні шматочки і подавайте до будь-яких холодних або гарячих напоїв.