Я люблю швидкі рецепти для “ледачих” господинь, адже, при мінімальній кількості витрат часу і сил, можна зробити справжній кулінарний шедевр. Даний швидкий торт без випічки з цієї категорії. Готувати торт Мурашник з печива і згущонки справжнє задоволення – швидко, легко і просто. Ділюся своїм неймовірно простим і покроково оформленим рецептом з фото домашнього Мурашника без випічки.
Інгредієнти: Вершкове масло, Згущене молоко, Кокосова стружка, Курага, Печиво, Чорнослив, Шоколад
Отже, нам потрібні:
- печиво (типу “Ювілейне”) – 1 упаковка (200 грам);
- згущене молоко (варене або карамелізоване) – 0,5 літра;
- масло вершкове – 100 грам;
- чорнослив – 50 грам;
- курага – 50 грам;
- шоколад (чорний) – 50 грам;
- кокосова стружка – 20 грам.
Зміст
Як зробити Мурашник з печива і згущеного молока
Робити наш швидкий десерт без випічки починаємо з крему.
Масляний крем зі згущеним молоком
У глибокій мисці слід змішати карамелізоване згущене молоко і м’яке вершкове масло. Масло потрібно вийняти з холодильника за пів години до приготування торта. Масу зі згущеного молока і масла збити блендером або виделкою до однорідності. Я збиваю блендером, так крем виходить більш однорідним і повітряним.
Печиво поламати на шматочки розміром близько сантиметра. Можна і більше, але, як на мене, це оптимальний розмір, щоб торт був соковитим, а не сухим. Висипаємо в крем шматочки печива. Перемішуємо вміст дерев’яною ложкою.
Сухофрукти промити, нарізати на невеликі шматочки. Я розрізаю кожну курагу або чорнослив, приблизно, на шість частин. Додати в торт шматочки сухофруктів і перемішати акуратно.
Основа для торта повинна бути такою, як показано на фото.
Оформлення Мурашнику
З цієї основи будемо формувати торт Мурашник в формі конуса. Я роблю це ложкою, викладаючи масу на плоску тарілку і надаючи їй потрібну форму.
Для подальшого декору, шоколад розламати на квадрати і відправити в мікрохвильовку або на водяну баню. Він має стати м’яким. Тепер, треба по верху прикрасити торт Мурашник без випічки рідким шоколадом.
Зверху можна посипати кокосовою стружкою. Відмінно підійде, за колірною гамою, апельсинова кокосова стружка.
Я готувала торт Мурашник на Новий рік, тому, прикрасила його фігуркою, яка є символом року.
Залишається просто відправити наш Мурашник з печива та згущеного молока в холодильник на пару годин. Цього часу достатньо аби всі інгредієнти поєднались і просочилися. Такий торт без випічки виходить дуже-дуже смачним, соковитим і ситним. При бажанні, десерт можна формувати порційно – невеликими порціями на окремих тарілочках.
Запропонований нижче відео-рецепт торта Мурашник без випічки покаже як готувати десерт з готового печива навіть без масла.
Готуйте з любов’ю. 🙂 Смачних вам десертів і тортиків!