Торт Монастирська хата з вишнею і сметанним кремом - смачний домашній десерт

Торт Монастирська хата з вишнею і сметанним кремом – смачний домашній десерт

З дитинства улюблений багатьма сметанний торт Монастирська хата кожна господиня може легко та просто приготувати в домашніх умовах. Якщо не оминати жодного етапу (не використовувати, до прикладу, готові вафельні трубочки), то ви будете абсолютно впевнені в якості інгредієнтів і складі готового десерту. Торт Монастирська хата з вишнею і сметанним кремом за цим рецепт приготування гарантує шикарне поєднання неповторного смаку вишні в хрустких трубочках з тіста із в міру солодким сметанним кремом. Смаки чудово поєднуються між собою, а ще з шоколадом і горіхами.

Щоб спекти основу десерта нам знадобиться:

  • просіяне пшеничне борошно – 4 склянки;
  • вишня – 700 гр (може бути свіжа або заморожена);
  • сметана – 250 гр;
  • маргарин – 250 гр;
  • цукор – 1/2 склянки;
  • сіль – щіпка;
  • горіхи і/або шоколад – 50 гр.

Щоб зробити сметанний крем потрібні наступні продукти:

  • жирна сметана – 800 гр;
  • цукор – 1/2 склянки;
  • ванілін.

Як приготувати торт Монастирська хата

Торт Монастирська хата з вишнею і зі сметанним кремом

Пісочні трубочки с вишнями

Готувати таку смакоту як на фото починаємо з того, що видаляємо кісточки з вишень (в разі коли вони свіжі). Додаємо вишні без кісточок невелику кількість цукрового піску, перемішуємо і відставляємо, щоб ягоди просочилися цукром. Якщо використовується заморожена вишня, то її необхідно заздалегідь розморозити і дати стекти зайвій рідини.

Маргарин нарізаємо невеликими кубиками, ретельно змішуємо його з борошном, цукром, сметаною, сіллю і прибираємо готове тісто в холодильник на 1,5 години.

Охолоджене і “відпочиле” тісто дістаємо, ділимо його на 3 однакові частини, кожну розкатуємо в пласт (приблизно 25 на 25 см). Розрізаємо кожен пласт на 5 однакових смужок. В центр кожної смужки, в ряд, викладаємо ягоди і скручуємо тісто в трубочки. Слідкуйте за тим, щоб міцно зліпити краї тіста.

Викладаємо зліплені трубочки з вишнею на деко та відправляємо їх в духовку попередньо розігріту до 200 градусів. Печемо до готовності. Спечені вишневі трубочки повинні стати апетитного золотистого кольору.

Сметанний крем для торта з вишнею

Робиться це дуже просто: збиваємо міксером або вінчиком цукор, сметану і ваніль та прибираємо в холодильник для застигання.

Як зробити та прикрасити торт Монастирська хата

Коли трубочки охолонуть, “збираємо” смачний домашній вишневий десерт. Для цього: викладаємо на блюдо 5 трубочок, поливаємо їх кремом, зверху укладаємо ще 4 і знову шар крему, потім, аналогічно викладаємо шари з 3, 2 та 1 трубочки.

Щоб прикрасити торт, конструкцію зверху рясно змащуємо сметанним кремом і посипаємо подрібненими горіхами і/або шоколадом чи просто какао-порошком.

Торт Монастирська хата з вишнею і зі сметанним кремом

На цьому смачний домашній вишневий торт Монастирська хата з сметанним кремом готовий. Відправляємо його для просочення і застигання в холодильник. Скільки часу потрібно щоб торт настоявся кожна господиня може вирішувати сама. Це залежить від того, який смак потрібно отримати: хрусткий або більш м’який, просочений смачним сметанним кремом.

Відео-рецепти торта Монастирська хата

Автор каналу “Kyxarka.ru колекція” в своєму відео показує свій домашній рецепт та ділиться секретами як спекти торт Монастирська хата смачно.

Наступний відео-рецепт торта з вишневих трубочек цікавий тим, що тісто буде на пісочним, а листковим. Крім того, автор дасть поради що робити у випадку, якщо вам вдалось купити для крему рідку сметану.

Цей відео-рецепт вартий уваги не тільки завдяки своєму оригінальному оформленню. Подробиці дізнаєтесь від автора.

Сьогоднішнє останнє відео відрізняється від решти тим, що автор розказує як з тих самих складових, що і в нашому десерті, зробити десерт іншої форми, з іншою назвою – сметанний торт з вишнею Соти. Якщо вас зацікавила ця ідея, то пропоную відео-рецепт до перегляду.