Домашній торт Монастирська хата зі сметанним кремом полюбився багатьом ласунам завдяки своєму вишуканому смаку і оригінальному зовнішньому вигляду. Готовий десерт, справді, схожий на симпатичну сільську хатинку. Варіантів його приготування існує багато. Сьогодні я хочу запропонувати господинями простий рецепт швидкого приготування – Монастирська хата з вафельних трубочок з вишневою начинкою. Готувати торт без випічки легко, просто і дуже швидко, а за смаковими якостями він анітрохи не поступається тому, що зроблено за класичним рецептом. Покроково зроблені фото проілюструють приготування.
Інгредієнти: Арахіс, Ванільний цукор, Вафельні трубочки, Загущувач для сметани, Молоко, Сметана, Цукрова пудра
Складові:
- вафельні трубочки з вишневою начинкою – 13 шт.;
- арахіс – 200 гр;
- сметана – 400 гр;
- загущувач для сметани – 1 пакетик;
- ванільний цукор – 1 пакетик;
- цукрова пудра – 150 гр;
- молоко – 300 мл.
Хочу зауважити, що арахіс можете сміло замінити на ті горіхи, що ви любите чи маєте.
Зміст
Як приготувати торт Монастирська хата без випічки
Починаємо готувати з того, що підсмажимо арахіс. Висипаємо горішки на сковорідку і смажимо на великому вогні, постійно перемішуючи протягом 5-7 хвилин.
Почекаємо поки арахіс охолоне. Щоб охолодження проходило швидше потрібно з розпеченої сковороди пересипати горішки в глибоку миску, попередньо охолоджену в морозильній камері.
Остиглий арахіс очищаємо від лушпиння. Зробити це дуже просто, достатньо трохи потерти горішки руками і лушпиння, можно казати, саме відходить.
Очищений арахіс нам потрібно подрібнити. Зробити це можна різними способами. Я потовкла горішки товкачем від ступки. А можна розчавити качалкою або змолоти на м’ясорубці з крупною сіткою.
Ось такий вийшов подрібнений арахіс.
На наступному етапі нам потрібно молоко налити в глибокий посуд з нержавіючої сталі і розігріти, але до кипіння не доводити. Молоко повинно бути настільки гарячим, щоб в ньому неможливо було втримати палець. Куплені у магазині готові вафельні трубочки замочуємо в молоці на п’ять-сім хвилин.
Сметанний крем
Поки трубочки размокают, ми встигнемо приготувати крем зі сметани. У чашу блендера наливаємо сметану, висипаємо цукрову пудру, ванільний цукор, згущувач і збиваємо все разом на малих обертах дві-три хвилини.
Ось такий вийшов крем для торта, на перший погляд він рідкуватий, але за рахунок згущувача крем дуже швидко застигає.
Як оформити та прикрасити торт
Приступаємо до складання торта. На велике плоске блюдо наливаємо трохи крему і зверху укладаємо чотири вафельні трубочки з вишневою начинкою. Трубочки намагайтеся покласти плотніше один до одного. Основу торта, що вийшла, ми щедро поливаємо кремом.
Далі укладаємо три вафельних трубочки на відстані, приблизно, півсантиметра один від одного.
Другий шар торта поливаємо кремом і посипаємо товченим арахісом.
Наступні три трубочки кладемо впритул одна до одної, поливаємо їх кремом і посипаємо арахісом.
Далі укладаємо, дві трубочки, змащуємо кремом і на вершину торта кладемо одну трубочку.
Тортик згори гарненько поливаємо кремом і ставимо в холодильник на півгодини, щоб крем схопився.
Потім, наносимо другий шар крему. Прикрашається Монастирська хата з вафельних трубочок зі сметанним кремом просто – посипається згори меленим арахісом.
Залишки крему з тарілки акуратно видаляємо за допомогою серветки або ложки ? і прибираємо десерт в холодильник для просочення на шість-вісім годин.
Торт Монастирська ізба зі сметанним кремом, приготовлений з вафельних трубочок з вишневою начинкою, вийшов не тільки дуже привабливий але і неймовірно смачний.
Нарізаємо наш десерт на порційні шматочки і подаємо їдокам з несолодким чаєм, компотом або морсом.
Ну і, як завжди, пропоную відео-рецепт, де автор пропоную зробити все так, але трішечки не так. 😉 Тут теж готується швидка монастирська хата з вафельних трубочок, але трішки інший крем і оформлення торта.
Готуйте просто та швидко, а їжте із задоволенням! ?