Торт-диплом - бісквітно-мусовий торт на отримання диплому

Торт-диплом – бісквітно-мусовий торт на отримання диплому

Така подія як захист, вручення або обмиття диплому – це прекрасний привід, щоб спекти смачний бісквітний торт-диплом. Так як мій винуватець торжества великий поціновувач кави, то народилась ідея створення торта з мигдально-шоколадного бісквіту з кавовим і ванільним мусом під велюровим покриттям. Аромат кави, просто, ідеально поєднується з ванільним ароматом і виходить гармонійний перехід від одного смаку до іншого. І, що не менш важливо, торт дуже сподобався дипломованому фахівцю. Мій покроково оформлений рецепт з фото допоможе і вам приготувати схожий торт-диплом.

Для мигдально-шоколадного бісквіта знадобиться:

  • 2 великих курячих яйця;
  • 3 курячих білка від яйця + маленька щіпка солі;
  • 65 грам мигдального борошна;
  • 25 грам цукру з 1 ч. ложкою ванільного екстракту;
  • 65 грам ванільної цукрової пудри;
  • 35 грам пшеничного борошна;
  • 25 грам порошку какао;
  • 25 грам м’якого солодковершкового масла.

Для кавового сиропу (просочення):

  • 95 мл води;
  • 2 ч. ложки розчинної кави з гіркою;
  • 65 грам цукру.

Для кавового мусу знадобиться:

  • 120 грам гіркого шоколаду (не менше 62%);
  • 2 курячих жовтка від яєць;
  • 70 грам цукру;
  • 115 мл молока 4%-6%;
  • 315 мл 33% вершків;
  • 1 ст. ложка з гіркою розчинної кави;
  • 10 грам швидкорозчинного желатину + 60 мл води.

Для ванільного мусу знадобиться:

  • 90 мл молока 4%-6%;
  • 110 грам білого шоколаду;
  • 50 грам цукру + 1,25 ч. ложки ванільного екстракту;
  • 210 мл 33% вершків;
  • 8 грам желатину + 50 мл води.

Щоб прикрасити бісквітний торт-диплом знадобиться:

  • 1 порція шоколадного велюру + блакитний харчовий барвник;
  • синій гель для розпису десертів;
  • блакитний кондитерський бісер.

Як зробити торт у вигляді диплома з бісквіту та крем-мусу

Як спекти шоколадно-мигдальний бісквіт

Робити торт починаємо з приготування бісквіта. Режим випічки бісквіта: 180 градусів 20 хвилин.

На високій швидкості міксера збиваємо яйця разом з цукром і ванільним екстрактом. Як тільки цукор з’єднався з яйцями, всипаємо мигдальне борошно.

Бісквітний торт на отримання диплома

Потім, просіюємо порошок какао разом з борошном і вмішуємо його та масло міксером в яєчно-мигдальну масу.

Бісквітний торт на отримання диплома

В окремому посуді збиваємо до стійких піків білки з сіллю. Лопаткою, методом складання, вводимо збиті білки в основну масу тіста.

Бісквітний торт на отримання диплома

Деко покриваємо тефлоновим папером і викладаємо все приготовлене тісто. Кілька разів несильно стукаємо об стіл листом з тістом, щоб бульбашки повітря піднялися на гору.

Бісквітний торт на отримання диплома

Випікаємо бісквіт в духовці до готового стану. Готовність перевіряємо дерев’яною паличкою. Час випічки може змінюватися, тому, контролюйте і перевіряєте паличкою ступінь готовності бісквіта.

Виймаємо бісквіт, охолоджуємо його не менше 2 годин.

Бісквітний торт на захист диплома

Шоколадно-кавовий мус для торта

Желатин потрібно замочити і прибрати на час в сторону.

Вливаємо молоко в каструльку, всипаємо каву і відправляємо на вогонь. Тим часом збиваємо жовтки з цукром в окремому посуді.

Бісквітний торт на захист диплома

Гарячу кавову суміш повільно вливаємо в жовтки і активно перемішуємо. Потім, ставимо всю масу на вогонь і заварюємо її до стану крему.

Бісквітний торт на захист диплома

Додаємо в гарячий крем шоколад, а через пару хвилин розмішуємо його вінчиком до однорідного стану. Вся маса досягла 75 градусів і тепер можна вводити набряклий желатин. Перемішувати треба, поки желатин не розчиниться в масі повністю.

Бісквітний торт на захист диплома

Чекаємо, щоб температура всієї маси досягла 35 градусів. Тепер саме час почати збивати холодні вершки до м’яких піків. Далі вводимо вершки в охолоджену кавову масу.

Бісквітний торт у вигляді диплома

Як зробити торт-диплом

На самому початку збірки з’єднаємо всі компоненти для просочення бісквіта і прокип’ятити 1 хвилину. Сам бісквіт розрізаємо на дві частини і обрізаємо краї.

Роз’ємну форму (20х23см) обертаємо харчовою плівкою по дну та встановлюємо на дошку. Всередині, по бортику форми, поміщаємо ацетатну стрічку. На дно кладемо перший корж, наносимо половину кавового просочення і викладаємо весь кавовий мус.

Бісквітний торт у вигляді диплома

Викладаємо другий корж і, також, наносимо просочення. Прибираємо в морозилку на 1,5 години. На фото заготовка торта вже після заморозки. Тому ми теперь прибираємо форму, знімаємо стрічку і повертаємо нашу заготовку в морозилку.

Бісквітний торт у вигляді диплома

Шоколадний ванільний мус для торта

Поки наш бісквітний торт-диплом морозиться, приготуємо ванільний мус. Як завжди почнемо з того, що замочимо желатин. Потім, кип’ятимо молоко з цукром і охолоджуємо його до 60 градусів. Всипаємо білий шоколад, чекаємо кілька хвилин, щоб він розтанув і перемішуємо його ручним вінчиком. Даємо розтопленому шоколаду охолонути. Тепер, можна збити вершки до м’яких піків. Перед тим як їх додати в шоколадну суміш, розпускаємо желатин на водяній бані і вливаємо його в остиглий розтоплений шоколад. Змішуємо ручним вінчиком. Потім, вводимо збиті вершки.

Бісквітний торт у вигляді диплома

Продовжуємо збирати торт. Дістаємо заготовку з морозилки, надягаємо на неї форму на 1,5 см більше самої заготовки. Перед бортиком не забуваємо встановити ацетатну плівку. Наносимо ванільний мус, розрівнюємо його шпателем і прибираємо в морозилку на 3,5-4 години. Потім, форму можна зняти, прибрати плівку, повернути торт в морозилку. Тим часом готуємо велюровое покриття для десерту.

Бісквітний торт-диплом

У мене торт у вигляді диплома синього кольору. Якщо у вас має бути червоний диплом, то просто замість синього візьміть червоний барвник. Коли велюровое покриття нанесено на торт, переносимо його на підкладку, зверху кладемо трафарет, на який наносимо синю гелеву фарбу для розпису десертів. Обережно ножем знімаємо надлишки фарби.

Бісквітний торт-диплом

Знімаємо трафарет, і наносимо ще кілька штрихів візерунка гелем і кондитерський бісер.

Бісквітний торт-диплом

Даємо торту час на розмороження (близько 3-4 годин). Після цього торт-диплом готовий до вживання. На цьому фото дивіться який він в розрізі виходить.

Бісквітний торт-диплом

Впевнена, що і ваш бісквітний торт на вручення диплома новоявленому фахівцю з інституту чи університету буде такий же смачний і красивий. А ви, після пари тройки тренувальних приготувань, зможете пекти його на замовлення. ? Клієнти, щоб купити чи замовити його, будуть у чергу шикуватись.