Сьогодні я приготувала неймовірно смачний і дуже красивий біло-червоний оксамитовий торт. Приготування в домашніх умовах я рекомендую розділити на етапи. У перший день пекти червоний оксамитовий бісквіт, а білковий масляний крем з вершками, ванільний мус, дзеркальну глазур (гляссаж) і саму збірку торта залишити на другий день. Це багато в чому спрощує не таке вже просте приготування та оформлення цього домашнього тортика. Про те, як спекти торт Червоний оксамит я покроково розповідаю у своєму фото-рецепті. Дотримуйтесь моїх рекомендацій і у вас теж вийде такий красень. Трохи потренувавшись, ви зможете спекти його не тільки на день народження, але і на весілля або і на замовлення.
Інгредієнти: Ванілін, Вершки, Гляссаж, Желатин, Заварний крем, Молоко, Оксамитовий червоний бісквіт, Цукор, Шоколад білий, Шоколадна глазур
Щоб приготувати бісквітний червоно-білий торт нам знадобиться:
- 1 корж пишного бісквіта Червоний оксамит (розрізаний на дві частини);
- 1 порція білкового заварного крему з маслом і вершками;
- 1 порція гляссажа з білого шоколаду + 1 ч.ложка червоного барвника;
- 2 столові ложки гляссажа з білого шоколаду + 0,5 ч.ложки золотого кандурину;
- золотий і срібний кондитерський бісер.
Для ванільного мусу:
- 150 мл 4% молока;
- 200 грам білого шоколаду;
- 70 грам білого цукру;
- 7 грам желатину + 50 мл води;
- 450 мл 33% -35% вершків (охолоджених);
- 10 грам ваніліну.
Зміст
Як зробити торт Червоний оксамит в домашніх умовах
Починаємо приготування з пишного оксамитового коржа. Як я вже говорила, його краще спекти заздалегідь і після повного охолодження, розрізати на дві половинки. Коли бісквітні коржі готові, приступаємо готувати білковий заварний крем з маслом і вершками. На покроково оформлені фото-рецепти крему і бісквіта переходите по посиланнях, розставлені в інгредієнтах.
Як приготувати ванільний мус
Далі, готуємо ванільний мус і, як завжди, почнемо з замочування желатину. Потім, підігріваємо молоко з цукром до 55°-60°С, опускаємо в нього шматочки білого шоколаду. Чекаємо хвилину і починаємо перемішувати шоколад з молоком. Як тільки шоколад розплавився, вводимо желатин і розпускаємо його. Охолоджуємо.
В окремій ємності збиваємо охолоджені вершки з ваніліном до м’яких піків. Вводимо ванільні збиті вершки в охолоджену молочно-шоколадну суміш і перемішуємо в ручну або за допомогою вінчика. У нас виходить такий як на фото ніжно-білий мус.
Як оформити торт Червоний оксамит
Тепер саме час зібрати торт. На рівну поверхню кладемо перший оксамитовий корж, а на нього викладаємо весь білковий заварний крем і накриваємо другим червоним оксамитовим коржем. Потім, встановлюємо кондитерське кільце по діаметру на 1 см більше самого торта. Внутрішню сторону кільця вистилає кондитерською стрічкою і одягаємо її на торт.
Обережно виливаємо ванільний мус на торт і прибираємо його в морозилку на всю ніч або на 6-7 годин. Він повинен повністю заморозитися. На фото торт після заморозки і вже без кільця.
Обережно прибираємо кондитерську стрічку з торта. Його поки можна повернути в морозилку і зайнятися підготовкою гляссажа.
Як прикрасити торт Червоний оксамит
Кольорову дзеркальну глазур я готую з раніше приготовленого білого гляссажа (посилання на покроковий рецепт в інгредієнтах). Потрібну за рецептом кількість ставлю на водяну баню і коли гляссаж досяг 36°С, відокремлюємо дві столові ложки і змішуємо їх з кандурином. А гляссаж, що залишився, змішуємо з червоним барвником. Встановлюємо торт на спеціальне підвищення для покриття кольоровою дзеркальною глазур’ю і починаємо глазурувати його, наливаючи гляссаж з двох рук (червоний і золотистий одночасно). Потім, спатулой розподіляємо гляссаж рухами зверху вниз.
Знімаємо залишки дзеркальної глазурі по низу торта мокрою і гарячою спатулою. Переносимо торт на підставку.
Залишилося просто прикрасити наш десерт. Обробляємо його нижній бортик кондитерським бісером. Так само можна нанести невеликий візерунок гелевими барвниками, але це на ваш розсуд.
Для розморожування готового торту потрібно не менше 4 годин. Потім його можна подавати до чаю. На наступному фото презентуємо шматочок апетитного тортика.
Сміливо печіть незвичайні, цікаві та смачні домашні торти і з легкістю освоюйте нові рецепти.