Торт Бананова насолода - смачний бісквітний торт з бананами і сирною начинкою

Торт Бананова насолода – смачний бісквітний торт з бананами і сирною начинкою

Кожна господиня прагне магазинні солодощі замінити домашніми. Запропонований рецепт торта з бананом та сирною начинкою дуже простий і його легко готувати в домашніх умовах. Навіть початківець кулінар своїми руками легко приготує справжній шедевр, що зветься просто – торт Бананова насолода.Описаний в рецепті бісквіт дуже ніжний і відмінно поєднується з сирно-банановою начинкою. Кожен, хто спробує цей смачний банановий торт, безсумнівно, відзначить це.

Щоб приготувати дома торт Бананова насолода знадобиться:

для тіста:

  • 1 склянка борошна;
  • 1 склянка цукру;
  • чотири яйця;

для начинки:

  • 1 чайна ложка ванільного цукру;
  • 200 гр сиру;
  • 200 гр сметани;
  • 4 шт. банана;
  • 4 столових ложки цукру;
  • варення – за бажанням.

Банановий торт з сирним кремом

Як приготувати бісквітний банановий торт з сирною начинкою

Як спекти бісквітний корж

Починаємо робити бісквітне тісто. Збиваємо яйця з цукром до пишної білуватої маси, яка збільшується в обсязі рази в три. Якщо у міксера слабкі обороти, то варто відокремити білки від жовтків, та ретельно збити білки з цукром. Потім, окремо збити жовтки і з’єднати з білками. Чим об’ємнішою буде яєчна маса, тим пухкішим буде бісквітний корж.

Борошно збагатити киснем (гарненько просіяти) і акуратно вмішати в тісто за допомогою лопатки або ложки.

Бісквітне тісто виливаємо у форму, змащену маслом.

Духову шафу доводимо до потрібної температури і тільки потім туди поміщаємо форму з тістом. Випікаємо 25 хвилин при 180 градусах в духовці з конвекцією та при 200 градусах у духовці без конвекції. До кінця випікання дверцята шафи не відкривати, інакше бісквіт впаде. Готовий корж виймаємо з форми і залишаємо охолоджуватись, бажано, на гратчастій поверхні.

Як зробити сирний крем

Сир потрібно з’єднати зі сметаною, додати пів банана, 4 ложки цукру і збити до однорідної маси. Дивіться, щоб сметана була досить густою, бо крем може не тримати форму. Решту бананів окремо нарізати кружальцями.

Бісквіт, на розсуд господині, розрізаємо на 2 або 3 частини. Кожен корж, за бажанням, просочуємо варенням. Але, як на мій смак, то краще не перебивати банановий смак і просто просочити коржі звичайним цукровим сиропом. Готувати його просто: півсклянки води з’єднати з столовою ложкою цукру + грам ванілі.

І так, зверху на підготовлений бісквітний корж викладаємо бананово-сирний крем, а потім, часточки бананів. Таким чином сформувати торт з 2 або 3 коржів, точніше, з частин одного бісквіта. Прикрасити такий простий банановий торт можна на свій розсуд. Найпростіше – притрусити тертим шоколадом, подрібненою вафлею або покрити глазур’ю. Можна по верху торта вистелити тонко нарізані банани. Але в цьому випадку варто врахувати, що на повітрі вони швидко темніють і, тому, їх краще покривати шаром желе.

Торт Бананова насолода - смачний бісквітний торт з бананами і сирною начинкою

Спробуйте приготувати такий банановий торт вдома і переконайтеся, що зробити це можна просто і швидко, а десерт виходить дуже смачний. Коли готуєте торт в домашніх умовах, можна врахувати різні смаки та побажання. Наприклад, замінити банани на ківі, ананас або на інші ваші улюблені фрукти або ягоди.

Свій відео рецепт, як спекти бісквітний торт Бананова насолода пропонує ютуб канал “Господарочка Ангеліна”.

Хай ваші домашні торти завжди радують вас та ваших рідних! Смачного! 🙂