Здавна наші предки слов’яни вважали рум’яні млинці символом домашнього достатку, ситого життя та багатого врожаю. Така всенародна любов до блінів збереглася і по нині, про що свідчить популярність як тонких, так і пишних млинців. Сьогодні пропоную приготувати апетитні тонкі яєчні млинці з крохмалем. В даному рецепті ми обійдемося як без молока, так і без борошна. Побачите, що навіть з мінімальним набором компонентів можна приготувати ніжні млинці, які стануть смачною заміною традиційному омлету на сніданок чи полудник. При бажанні, можна використати ці тонкі крохмальні млинці з яєць як компонент салату або ж загорнути в них будь-яку начинку на свій смак. Повторюйте мій покроково оформлений рецепт з фото і у вас обов’язково все вийде.
Інгредієнти: Вода, Крохмаль, Рослинна олія, Сіль, Яйце
Для тіста візьмемо:
- 6 курячих яєць;
- 6 ст. л. води;
- 4 ст.л. (з гіркою) крохмалю;
- 0,5 ч.л. солі;
- рослинна олія (для смаження).
Як приготувати яєчні млинці з крохмалем
В даному рецепті для тіста потрібно добре збити яйця, тому, рекомендую використовувати їх охолодженими – прямо з холодильника.
В процесі будемо додавати в яєчну масу невелику кількість води. Її теж бажано брати крижану.
Тож приступимо. В чаші блендера поєднаємо яйця та воду, додамо солі й почнемо інтенсивно збивати, поки не утвориться пишна піна.
Після цього, висипаємо в чашу крохмаль і повторно збиваємо.
В результаті отримаємо достатньо рідке тісто, яке значно рідше традиційного млинцевого тіста. Однак, зовсім не потрібно панікувати та додавати борошна. Саме завдяки рідкій консистенції млинці вийдуть тонкими та привабливими.
Коли тісто готове, розігріваємо сковороду і змащуємо її рослинною олією за допомогою кулінарного пензлика.
Ополоником чи розливною ложкою на сковороду виливаємо порцію тіста та швидко розподіляємо його по поверхні обертальними рухами.
Першу сторону млинця смажимо буквально хвилинку.
Коли край млинця трошки зарум’яняться, піддіваємо його лопаткою та обережно перевертаємо на інший бік.
Другу сторону млинця смажимо приблизно той же час та знімаємо зі сковороди.
В результаті отримуємо тонкі яєчні млинці, неймовірно ніжні та смачні.
В якості самостійної страви, такі крохмальні млинці можна подавати зі сметаною чи будь-яким смачним для вас соусом.
А можна загорнути в ніжне яєчне тісто різноманітну солону начинку на будь-який смак.
Якщо ж нашаткуєте соломкою ці яєчні млинці, то вони прекрасно замінять собою омлет у відповідних салатах.
Яєчні млинчики на крохмалі – відео-рецепти
Ці смачні тоненькі крохмально-яєчні млинці без муки стануть відмінним доповненням до салатів. Спробуйте приготувати їх разом з каналом “Все смачно” – вам сподобається!
А цей відео-рецепт дає можливість приготувати крохмалеві млинці на молоці, але, так само, без муки. Автор – ютуб-канал “Готувати легко”.