Вперше мене пригостила шоколадними млинцями одна зі співробітниць на роботі. Я була шокована з того, що додавши до млинцевого тіста трохи какао та шоколаду, можна зробити їх настільки незвичайними! Отож і собі я вирішила цьому навчитись. З усіх можливих рецептів я вибрала тільки один. На мою думку, він найвдаліший. Поспішаю поділитись ним з вами. Отже, печемо сьогодні смачні тонкі шоколадні млинці на молоці, а цей покроково оформлений рецепт з фото підкаже як приготувати їх правильно та смачно.
Інгредієнти: Борошно, Какао, Молоко, Цукор, Шоколад, Яйце
Для приготування млинців потрібно взяти:
- молоко – 1 склянка;
- борошно – 7 ст. ложок;
- цукор – 4 ст. ложок;
- какао – 2 ст. ложки;
- 3 яйця;
- шоколад (для соусу) – 50 гр.
Як спекти шоколадні млинці на молоці
Сипучі інгредієнти – борошно, какао, цукор – змішати усі разом у глибокій мисці.
Вбити яйця, ретельно змішати їх з борошном, щоб не лишилось грудочок.
Вилити до борошна тепле молоко.
Краще замішувати тісто міксером до тих пір, поки маса не стане однорідною та не залишиться грудочок. Після цього, йому треба дати постояти у теплому місці, достатньо 15-ти хвилин.
Пательню добре нагріти та випікати на ній тоненькі млинці. Смажаться вони дуже швидко, тож слідкуйте, щоб не згоріли.
Перші млинці можуть приставати до пательні. В такому випадку просто змажте дно олією чи жиром. Ще можна додати одну-дві ложки олії до тіста.
До млинців я роблю рідкий соус з шоколаду. Рецепт його приготування дуже простий: розтопити шоколад, додати трохи молока та перемішати.
Перед подачею кожен млинчик згинаю куточком, поливаю соусом, зверху присипають цукровою пудрою.
Дуже смачно виходить коли кожен млинець злегка поливають соусом, а потім згортають трикутничком.
Інколи я розкладаю млинці кожному окремо, а потім ще додаю до кожної порції по дві кульки морозива. Таку подачу я підгледіла в одному з дитячих кафе, але ви можете вигадати щось своє, наприклад, полуничний соус чи збиті вершки.
Ласуни знають, що шоколаду ніколи багато не буває! Тому, після того, як напечете гору млинців, заваріть чашку запашного какао та приступайте до частування. ?
Шоколадні млинці – відео-рецепти
Як приготувати тонкі шоколадні млинці на молоці з какао дізнайтесь з відео-рецепту каналу “IRENE FIANDE”. Вони ідеально підходять для шоколадного млинцевого торта або як самостійний десерт з нутелою, медом, сметаною, вершками чи морозивом.
Наступний відео-рецепт – ажурні шоколадні заварні млинці з дірочками.
І останній варіант шоколадної випічки, який хочу сьогодні запропонувати, це шоколадні млинці на вершковому маслі та коньяку. Так, при замішуванні тіста вони будуть використані. Спробуйте, випічка виходить дуже смачною.