Тонкі млинці з вишнями - прості та смачні

Тонкі млинці з вишнями – прості та смачні

Найпростіший спосіб зробити ранковий перекус або полуденок смачним і незабутнім – це приготувати оригінальне блюдо. Правда, часу іноді йде на кулінарний процес занадто багато. Але є і швидкий варіант, наприклад, урізноманітнити звичайні домашні млинці привабливою і смачною для їдців начинкою.

Сьогодні я пропоную зробити прості та швидкі у приготуванні, але дуже смачні млинці з вишнями. У своєму рецепті, оформленому покроково зробленими фото, я, використовуючи доступні інгредієнти, швидко спекла звичайні тонкі млинці на воді, а потім «сховала» до них вишневу начинку. Ягідку я використовувала свіжу, але можна готувати і з замороженої вишні без кісточок.

Складові:

  • яйце куряче – 1 штука;
  • цукровий пісок – 1 столова ложка (+ для посипання ягід);
  • сіль – 2 щіпки;
  • вода – 400 мл;
  • борошно пшеничне – 170 гр;
  • олія рослинна – 3 столові ложки;
  • вишня свіжа – 1 склянка.

Як зробити млинці з вишнями

Заводити тісто для млинців починаю з того, що беру відповідну миску. У неї розбиваю велике яйце. Додаю до нього заявлену норму цукрового піску і трохи солі. Без солі млинці будуть прісними.

Млинці з вишневою начинкою

Відразу перемішую інгредієнти. Добре використовувати для цієї мети звичайний ручний вінчик. Можна, звичайно ж, і міксер взяти.

Млинці з вишневою начинкою

У мене вийшла однорідна яєчна суміш. У неї я відразу вливаю трохи теплу воду. Знову змішую інгредієнти.

Млинці з вишнею

Можна тепер і борошно підсипати. Краще це робити невеликими частинами та просіювати через сито. Під час додавання не перестаю акуратно працювати вінчиком.

Млинці з вишнею

Тісто у мене вийшло однорідним, грудочок в ньому немає. Теперь, я ще й олійку вливаю в млинцеве тісто. Завдяки такому прийому, сковороду я змащую тільки перед викладанням першої порції тіста.

Млинці з вишнею

Печу смачні прості тонкі блінчики. З кожного боку випікаю кожен млинець, приблизно, по одній хвилинці.

Млинці з вишнею

Паралельно я ще й ягідки «звільняю» від кісточок. Хоча, можна і заздалегідь це зробити. А можна, як я вже писала, використовувати заморожені або консервовані. Отже, млинчики готові. На одну сторону кожного млинця викладаю штук 6-7 ягідок. Присипаю їх трохи цукром. Кількість цукру залежить від вашого бажання і смаку. Хто любить смак вишні, то і без цукру можна обійтися.

Млинці з вишнею

Загортаю акуратно млинці у формі конвертика.

Тонкі млинці з вишнями - прості та смачні

Такою простою вишневою начинкою наповнюю кожен млинець.

Тонкі млинці з вишнями - прості та смачні

Прості та швидкі, але дуже смачні домашні налисники з вишнею готові. Сьогодні подаю їх до столу як є. При бажані, можно подати до страви сметану або збиті вершки.

Приємної всім трапези!