Тонкі млинці на молоці з начинкою з сиру та родзинок

Млинці з начинкою є найпоширенішою та традиційною стравою, особливо, на “слов’янських” столах. У цьому немає нічого дивного, адже використовуючи щоразу іншу начинку можна смакувати новою стравою. А ще для цього не обов’язково мати дорогі й вишукані продукти. Смачні млинці доступні кожному. Щоб приготувати тонкі млинці на молоці з сирною начинкою та правильно їх подати треба знати декілька важливих нюансів. Про них детально йдеться в цьому покроковому фоторецепті.

Складники

Для тіста:

  • 3 яйця;
  • 1 літр молока;
  • третина склянки соняшникової олії, що немає запаху;
  • пів ч. л. солі;
  • 1 ст. л. цукру;
  • сода на кінчику ножа;
  • вершкове масло (для змащування);
  • 2-2,5 склянки муки.

Для начинки:

  • 400 грамів сиру;
  • 250 грамів сметани;
  • ванілін або ванільний цукор (за смаком);
  • 50 грамів родзинок;
  • 2 ст. л. цукру.

Зміст

Як спекти млинці на молоці

Для приготування тіста для млинців необхідно спочатку збити яйця. Додати до них молоко й перемішати. Потім, яєчно-молочну масу потрібно посолити, всипати в неї цукор, соду та влити олію.

Тонкі млинці на молоці

Після цього, можна додавати невеликими порціями муку, старанно розмішуючи, щоб тісто не було з грудочками.

Тости для млинців на молоці

Для того щоб швидше замісити тісто, можна скористатись міксером. Це ще й буде гарантією того, що тісто матиме однорідну консистенцію. У міксері легше розбити грудочки. Якщо його немає, то збивати можна ручним вінчиком або виделкою. А щоб позбутися всіх дрібних грудочок, тісто варто процідити через дрібне сито.

Пекти млинці слід на розпеченій сковороді, змащеній (перед тим, як ставити перший млинець) рослинною олією. Смажачи наступні млинці, змащувати не треба, тому що олія є в тісті.

Тонкі млинці на молоці

Пекти млинці необхідно з двох боків до тих пір, доки не з’явиться золотава скоринка. Найзручніше перевертати лопаткою.

Тонкі млинці на молоці

Готові млинці потрібно скласти один на одного на плоску тарілку, перемастивши кожен із них вершковим маслом.

Як зробити сирну начинку для млинців

Родзинки потрібно залити теплою водою та залишити замочуватись на 10 хвилин. Потім, рідину слід злити, а родзинки обсушити. Цукор з’єднати з сиром, ваніліном і родзинками в однорідну масу.

Начинка для млинців з сиру і родзинок

Якщо сир недостатньо соковитий, то в начинку варто додати декілька ложок сметани, щоб виправити ситуацію.

Потім, поклавши на начинку з сиру на краєчок млинця, слід сформувати з нього прямокутний конвертик.

млинці з сиром

Після цього, начинені сиром млинці необхідно помістити в жаростійку форму та залити сметаною.

Млинці фаршировані сиром

Далі, відправити форму в розігріту духовку на 10-15 хвилин.

Тонкі млинці на молоці з начинкою з сиру і родзинок

Подавати солодку млинцеву страву потрібно в порційних тарілках. Презентувати її можна м’ятою, варенням, ягодами, шоколадом тощо.

Тонкі млинці з сиром

Якщо враховувати всі вищеописані рекомендації, то готувати млинці з сирною начинкою буде зовсім не складно. Рідні неодмінно засиплють масою приємних компліментів, смакуючи такою стравою.