Романтичний вечір із друзями смачно доповнять млинці фламбе. Тонкі млинці на молоці слід напекти заздалегідь, а також завчасно підготувати апельсини й вичавити з них сік для соусу. Потім залишиться лише вимкнути світло, засвітити свічки й фламбувати млинці. Це дуже захопливий процес. Не дарма в усіх ресторанах наочно демонструють приготування страви замовнику. Фламбування млинців разом із рідними в домашніх умовах стане прикрасою буденного вечора.
Інгредієнти: Апельсин, Борошно, Бренді, Вершкове масло, Коньяк, Молоко, Ром, Рослинна олія, Сіль, Цукор, Цукор коричневий, Яйце
Складники
Для тіста на млинці:
- 1 літр молока (нежирного);
- 4 яйця (Д-1);
- 250 грамів муки;
- третина ч. л. дрібної солі;
- 4 ст. л. цукру;
- 40 мілілітрів рослинної олії.
Для апельсинового соусу:
- 4 апельсини великого розміру;
- 4 ст. л. коньяку (можна замінити ромом або бренді);
- 60 грамів вершкового масла (72% жирності);
- 2 ст. л. тростинного цукру.
Зміст
Як зробити млинці фламбе
Як приготувати тонкі млинці на молоці
Насамперед, необхідно в чаші міксера з’єднати яйця, цукор і сіль. Потім, чергуючи борошно з молоком, їх слід додати до перелічених вище компонентів. Повторити цей процес необхідно тричі. В результаті, треба використати все молоко та борошно. На сковороді потрібно підігріти (але не підсмажити) олію та вилити її в тісто. Після цього, можна пекти тонкі млинці.
Як зробити апельсиновий соус для фламбе
З 2 апельсинів необхідно терткою зняти цедру. Обрізати залишки шкірки. Нарізати цитрус часточками, залишаючи прожилки. З інших двох апельсинів слід просто вичавити сік.
Сковороду з вершковим маслом і тростинним (коричневим) цукром слід розігріти. Зразу ж, коли цукор розтане, треба додати сік разом із цедрою та перемішати все.
В отриманий соус варто опустити млинець і через декілька секунд перевернути його. Треба, щоб він був занурений в соус із двох боків. Потім, скориставшись лопаткою, млинець необхідно скласти навпіл. У соус потрібно влити коньяк і підпалити його, тобто фламбувати. На фото вогонь з правого боку млинця не зовсім помітний.
Як тільки вогонь погасне, млинець потрібно скласти ще раз, трикутником. Цю саму маніпуляцію слід повторити для всіх млинців і красиво розмістити їх на тарілці. Апельсинові шматочки потрібно опустити в соус, що залишився на сковороді, й ледь присмажити їх, а після, викласти на млинці.
Тонкі млинці фламбе в апельсиновому соусі – це та страва, готувати яку цікаво, а їсти смачно. Дізнавшись про всі тонкощі приготування, з легкістю можна здивувати присутніх за столом оригінальним і незвичайним десертом.