Смачний і ситний томатний суп з сочевиці з фрикадельками і картоплею відмінно доповнить і урізноманітнить повсякденне меню. Такий сочевичний суп досить низькокалорійний, ароматний, пікантний і дуже простий в приготуванні. Цю першу страву добре доповнять та урізноманітнять такі спеції, як коріандр, майоран, базилік або чебрець. Покроково оформлений рецепт з фото демонструє як легко і просто зварити суп із сочевиці в домашніх умовах.
Інгредієнти: Зелень петрушки, Картопля, Морква, Сіль, Сочевиця червона, Спеції, Томатний сік, Фарш яловичий, Цибуля
Складові:
- червона сочевиця – 100 гр;
- яловичий фарш – 150 гр;
- картопля – 2 шт.;
- морква – 1/2 шт.;
- цибуля – 1 шт.;
- томатний сік – 1/2 склянки;
- спеції – за смаком;
- сіль – за смаком;
- петрушка – невеликий пучок.
Як приготувати томатний суп з сочевиці з картоплею і фрикадельками
Починаємо варити з того, що потрібно ретельно очистити потрібні коренеплоди і гарненько промити сочевицю. Картоплю нарізаємо на кубики, заливаємо водою і відправляємо каструльку на вогонь.
Подрібнити великою соломкою моркву та пластинками цибулю. Додати компоненти до картоплі у каструльку.
Промиту сочевицю додати в суп на етапі напівготовності картоплі.
Сформувати невеликі фрикадельки. Зробити це легко і просто за допомогою мокрих долонь. Додати невеликі м’ясні кульки до супу.
Влити до каструлі томатний сік і варити страву до повної готовності. Довести до смаку сіллю і спеціями. Можна присмачнити дрібно нарізаною петрушкою чи іншою свіжою зеленню. Зрозуміло, що цей крок можна і пропустити. 🙂
Подавати томатний суп з сочевиці до столу після того, як він настоїться під закритою кришкою хвилин п’ятнадцять.
Ситний та дуже смачний сочевичний суп з фрикадельками, картоплею і томатом стане корисною і смачною альтернативою звичним першим стравам на обід. Він неймовірно поживний, багатий на білки і клітковину. Пікантний суп з червоної сочевиці відмінно доповнять шматочки свіжоспеченого цільнозернового або заварного хліба .