Угорський томатний суп з фрикадельками і картоплею здивує пікантністю, простим набором інгредієнтів і приємним часниковим присмаком. Це перша страва відмінно поєднується з часниковими пампушками-булочками і багатьма іншими видами несолодкої випічки з грибною, капустяної або картопляної начинками. Такий суп допоможе урізноманітнити раціон і здивує близьких яскравою подачею і пряними смаковими якостями. Покроково оформлений рецепт з фото допоможе самостійно приготувати осінній суп з угорської кухні в кращих традиціях цієї колоритної країни!
Інгредієнти: Болгарський перець, Картопля, Морква, Олія рослинна, Сіль, Спеції, Томатний сік, Фрикадельки, Цибуля, Часник
Кухня: Угорська кухня
Складові:
- картопля – 3 шт.;
- часник – 2 шт.;
- густа томатна паста – 0,5 склянки або томатний сік – 1 стакан;
- готові фрикадельки – 10 шт.;
- морква – 1 шт.;
- спеції – за смаком;
- перець болгарський – 1/2 шт.;
- цибуля – 1 шт;
- сіль за смаком;
- суміш перців;
- олія або вершкове масло.
Як приготувати суп з фрикадельками і томатною пастою або соком
Починаючи готувати, спершу потрібно підготувати самі фрикадельки. Можна взяти готові покупні або ж домашні. У мене домашні свинячі фрикадельки зроблені з суміші сала, свинини, цибулі та вершкового масла. Зробити їх можна у більшій кількості заздалегідь і заморозити. Саме так я і зробила. Готові заморожені фрикадельки (розморожувати їх не потрібно) слід обсмажити до готовності в глибокій каструльці з маслом чи олією.
Перекласти обсмажені м’ясні кульки на тарілку.
Подрібнити овочі для супу: натерти моркву, нарізати великими смужками перець, а кубиками – цибулю.
Обсмажити овочі на тому ж жирі, на якому смажилися фрикадельки.
Поки овочі пасеруються, нарубати кубиком вимиту і очищену картоплю.
Залити овочі водою, додати картоплю, томатний сік (якщо у вас томатна паста, то розведіть її водою до об’єму склянки) і готувати страву до повної м’якості картоплі. В кінці приготування варто довести супчик до смаку за допомогою спецій і часнику, а також, всипати обсмажені фрикадельки. В угорській кухні в такий суп додають багато гострих спецій і він виходить достатньо гострим на смак. Але я свій домашній суп зробила помірно гострим і приємним на смак для моєї сім’ї.
Готова перша страва має настоятися, буквально, п’ять хвилин, після чого можемо подавати до столу! Сьогодні я подала до супу піджарені грінки натерті часником.
Ароматний томатний суп з фрикадельками і картоплею відмінно урізноманітнить повсякденне меню і зігріє в холодні дні. Страва має виражений пікантний смак і неймовірне яскраве забарвлення. Такий томатний суп має безліч переваг, серед яких швидкість приготування та простий і бюджетний набір продуктів. Приготуйте таку гарячу першу страву з угорської кухні собі на обід і ви, точно, не будете розчаровані результатом!