Щоб приготувати тістечко Шу, треба знати як зробити для нього пісочне тісто кракелін. Зараз ми розкажемо, як готувати таке тісто та про деякі хитрощі французької кухні, що допоможуть зробити його ідеальним.
Інгредієнти: Борошно пшеничне, Вершкове масло, Харчовий барвник, Цукор
Кухня: Французька кухня
Для кракеліна необхідно взяти:
- 100 грамів борошна вищого ґатунку (пшеничного);
- 100 грамів коричневого (тростинного) цукрового піску;
- 85 грамів холодного вершкового масла 72,5%;
- 1/3 чайної ложки харчового барвника.
Як приготувати хрусткий кракелін своїми руками
Спочатку просійте борошно, додайте цукор, холодне, порізане шматками вершкове масло і харчовий барвник будь-якого кольору.
Дуже швидко перетріть між долонями всі інгредієнти і зробіть кулю з тіста. Все треба робити швидко, бо якщо тісто нагріється, воно перестане бути хрумким.
Після цього покладіть тісто між двома шматками та розкатайте до товщини 2,5-3 мм.
Тепер зробіть кружальця з тіста та покладіть їх в морозилку.
Готовий заморожений кракелін викладіть на тістечка перед тим, як відправити їх в духовку.
Ось така смакота повинна у вас вийти.
Готуйте та смакуйте!