Мінеральна вода (та ще й газована) – відмінний освіжаючий напій. Така водиця, безумовно, корисна для нас. А чи відомо вам, що мінералка часто використовується в кухарській справі. Найчастіше, як один з інгредієнтів для замісу тіста або кляра. Сьогодні ми пропонуємо вам замісити для пельменів або вареників тісто на мінералці. Подробиці про те, як правильно замішувати смачне і еластичне тісто на пельмені і вареники розповість мій покроково оформлений рецепт з фото.
Інгредієнти: Борошно, Вода мінеральна, Рослинна олія, Сіль, Яйце
Складові:
- вода мінеральна (потрібно газована) – 1 склянка;
- борошно (в/г, бажано пшеничне) – близько 3,5 склянок;
- яйце (сире, куряче) – 1 шт.;
- олія (підійде соняшникова) – 4 ст. л.;
- сіль і цукор – по 0,5 ч. л.
Як приготувати тісто на мінералці на пельмені і вареники
Візьмемо відповідну містку ємність. Кімнатної температури мінеральну газовану воду переллємо в ємність. У воду відразу кидаємо в заявлених пропорціях цукор і сіль.
Тепер, в мінеральну воду зі спеціями розбиваємо одне куряче яйце.
Слідом, в миску до інгредієнтів вливаємо в призначеній кількості рослинну олію.
Вміст миски перемішуємо звичайною харчовою виделкою.
Заздалегідь просіюємо для замісу тіста пшеничне борошно і невеликими дозами починаємо засипати її в миску в раніше приготовлену рідину. Відразу швидко вмішуємо борошно в рідину.
Коли в мисці утворюється грудка, заміс тісто для вареників і пельменів можна перенести на поверхню столу, присипаного борошном.
Місимо тісто на мінеральній воді поки не вийде м’яка еластична грудочка.
Для “дозрівання” можна помістити його хвилин на 20-30 в поліетиленовий пакет або загорнути в харчову плівку. Після чого, сміливо формуємо з готового м’якого, еластичного і смачного тіста на мінеральній воді пельмені або вареники.
Більше секретів, подробиць і деталей про те, як зробити супер-тісто на газованій воді в домашніх умовах демонструє відео-рецепт з ютуба авторства Калнинь Наталії.
Нехай ваші домашні пельмені і вареники будуть завжди дуже смачні і не розварюються. Смачного!