Солодощі повинні бути не тільки смачними, а ще і цікавими. Особливо, коли їх будуть їсти дітки. Тому пропонуємо вам рецепт бісквітних тістечок з печива або бісквітної крихти.
Такі тістечка готуються на основі іншого відомого виду тістечок, що звуться Картоплинками. Для їжачків використовуються тільки їстівні інгредієнти. До речі, такими тістечками можна прикрасити великий торт.
Інгредієнти: Бісквіт, Вершкове масло, Горіхи волоські, Згущене молоко, Темний шоколад, Цукор, Яйця
Для приготування їжачків треба взяти:
- бісквіт – 180 грамів;
- згущене молоко – 2 столові ложки;
- горіхи волоські мелені – 70 грамів;
- масло вершкове – 70 грамів.
А для крему необхідно наступне:
- білок яєчний – 1 штука;
- цукор – 50 грамів;
- масло вершкове 80 грамів;
- шоколад чорний – 50 грамів.
Для початку необхідно приготувати масу, яка використовується в якості основи для тістечок Картопля. Для цього треба взяти готовий бісквіт або печиво та подрібнити на крихти блендером. До речі, якщо ні того, ні іншого нема – візьміть сухарі та згущене молоко.
Як приготувати тістечко Їжачки
Спочатку необхідно з’єднати бісквітну крихту і мелені волоські горіхи.
Далі додати згущенку та розм’якшене масло. Після цього вимішуйте тісто, аж доки не вийде однорідна пластична маса. Якщо тісто вийшло рідким – додайте ще крихт або кокосову стружку. А надто густу масу можна розвести невеликою кількістю згущеного молока.
Далі можна починати ліпити їжаків. Тісто треба розділити на частини, які по розмірам відповідатимуть кінцевим розмірам самих їжачків. Далі з кожної частинки треба скатати кульку і надати їй форму краплі. А потім трохи притиснути в тонкій частині, формуючи носик і мордочку.
Після цього пора приготувати масляно-вершковий крем. Якщо ви використовуватимете його не тільки для їжаків, тоді поділіть на порції і пофарбуйте в ті барвники, які захочете. А якщо він потрібен лише для голок їжаків – зробіть крем на одному білку, додайте до нього розтоплений і охолоджений до кімнатної температури шоколад. А ще, відкладіть чайну ложку шоколаду в кондитерський мішок, щоб потім зробити тваринкам очі.
Знову збийте крем до однорідності.
Далі скористуйтеся насадкою “травичка”, якою дуже зручно робити гілочки на спинках солодких їжачків.
Після цього треба набрати крем в кондитерський мішок, прикрутити насадку і тримати її перпендикулярно до поверхні. Тепер торкніться до тістечка, натисніть на мішок і різко відірвіть його, припиняючи тиснути. Так у вас вийдуть короткі настовбурчені голочки. Далі намалюйте шоколадом ніс та очі і поставте десерт в холодильник, аби крем став твердим.
Ось і все, ваші тістечка Картопля в формі їжачків готові. Їх можна використати і як самостійний десерт, а можна зробити як я – прикрасити ними більш складний домашній дитячий торт Їжачки на галявині.
Такі їстівні їжачки обов’язково порадують малечу своїм виглядом та чудовим смаком.