Тістечко “Троянди” з листкового тіста і яблук під снігом з цукрової пудри

Вишукані троянди під снігом з цукрової пудри – смачний десерт, який готується надзвичайно просто. З приготуванням його впорається кожен, хто бажає приготувати цю смакоту.

Щоб приготувати яблучні троянди з листкового тіста, потрібні прості продукти: червоні (обов’язково) яблука, магазинне листкове тісто, повидло та цукрова пудра. Пропоную покрокову інструкцію з фото.

Спочатку потрібно вимити яблука, далі розрізати їх вздовж на дві половинки. Середину з кісточками легко вийняти за допомогою чайної ложки.

Тістечко Роза з листкового тіста і яблук

Далі яблучні половинки нарізати тоненькими пластинками, опустити на одну хвилину у киплячий солодкий сироп (потрібно 3 ст. л. цукру на 300 мл води). Завдяки такій тепловій обробці пластинки яблук стануть гнучкими. Тепер потрібно їх остудити.

Тістечко Роза з листкового тіста і яблук

Магазинне листкове тісто розморозити, тоненько розкачати та нарізати на прямокутні смужки шириною 8-10 см. та довжиною 20-25 см.

Тістечко Роза з листкового тіста і яблук

На середину кожної смужки викладіть густе яблучне повидло або будь-яке густе варення чи джем. З одного краю покладіть частинки яблук внахлест, як на фото нижче.

Тістечко Роза з листкового тіста і яблук

Тепер скручуємо троянди. Потрібно загорнути вільний край тіста, щоб повидло було всередині та згорнути смужку з яблуками рулетом. Краї тіста потрібно міцно позащіпувати. Коли поставите рулети на дно, у Вас заготовки вийшли схожими на троянди.

Тістечко Роза з листкового тіста і яблук

Деко злегка присипати борошном, поставити на нього яблучні троянди та відправити в заздалегідь розігріту до температури 200 градусів духовку. Випічка буде готова, коли тісто гарно підрум’яниться, а яблучна шкірка потемніє. Десерт можна знімати з дека ще гарячим та одразу посипати його цукровою пудрою, щоб він став гарним.

Тістечко Роза з листкового тіста і яблук

Оригінальні, ароматні та смачні тістечка у вигляді троянд з яблук та листкового тіста стануть окрасою будь-якого святкового столу. Вони відмінно смакують з кавою, чаєм, навіть з гарячим зимовим пуншем.