Телятина тушкована в мультиварці: рецепт ніжної телятини у власному соку

У цій статті йтиметься про те, як приготувати в мультиварці-скороварці телятину у власному соку. Ця страва здатна виручити в потрібний момент. Готове м’ясо можна зберігати в холодильнику досить довго. Ніжне м’ясо, що виходить в результаті приготування, можна додавати в будь-яку кашу чи суп, а також воно стане відмінним доповненням до бутербродів, пиріжків або теплих салатів. Тому негайно слід занотувати всі тонкощі покрокового рецепта телятини, тушкованої в мультиварці у власному соку, що доречно ілюстрований фотографіями кожного з процесів.

Складники:

Телятина тушкована в мультиварці у власному соку

  • 1 кілограм телячого м’якуша;
  • півтора ч. л. солі;
  • 4-5 лаврових листів;
  • 10-15 горошин гіркого перцю.

Щоб тушкована яловичина в підсумку вийшла ніжною та соковитою, краще готувати страву з телячої задньої частини (тут м’ясо соковитіше, не таке жирне й не має багато плів).

Як тушити телятину в мультиварці у власному соку

Насамперед, потрібно помити шматки м’яса під краном із холодною водою та обсушити їх на паперовому рушнику.

З допомогою гострого ножа, необхідно видалити з м’яса всі пліви.

Телятина тушкована в мультиварці у власному соку

Потім, нарізати телятину на шматки середнього розміру (як на фото).

Телятина тушкована в мультиварці у власному соку

Після цього, нарізане м’ясо необхідно помістити в глибоку посудину, додати до нього сіль, лаврові листи та перець-горошок.

Телятина тушкована в мультиварці у власному соку

Далі, треба протягом кількох хвилин перемішувати м’ясо руками, щоб сіль краще проникла в м’ясні волокна. За цей час із телятини виділиться сік, в якому й буде тушитися м’ясо.

Підготовлені шматки необхідно відправити на 1 годину в холодильник. За цей час виділиться достатня кількість м’ясного соку (це добре видно на фото).

Телятина тушкована в мультиварці у власному соку

Вміст миски треба перекласти в чашу мультиварки-скороварки.

Телятина тушкована в мультиварці у власному соку

Тушкуватися телятина повинна, під тиском, протягом півтори години.

Після цього, ніжна й соковита телятина, тушкована в мультиварці, у власному соку готова до споживання.

Телятина тушкована в мультиварці у власному соку

Лаврові листочки та горошини перцю з готової страви потрібно вийняти. Вони вже сповна віддали м’ясу свій аромат і на цьому їх роль закінчена.

Телятина, тушкована в мультиварці, нагадує смак магазинної тушонки хорошої якості.

Телятина тушкована в мультиварці у власному соку

До такого м’яса можна подати відварений рис, картопляне пюре, гречку або макарони.

Ту частину телятини, тушкованої в мультиварці, що залишилася, варто перекласти в скляні банки, накрити капроновими кришками та відправити зберігатися в холодильник. Придатною до споживання така страва буде не більше, ніж 2 тижні. Розмістити її краще на верхній полиці холодильника.