У цій статті йтиметься про те, як приготувати в мультиварці-скороварці телятину у власному соку. Ця страва здатна виручити в потрібний момент. Готове м’ясо можна зберігати в холодильнику досить довго. Ніжне м’ясо, що виходить в результаті приготування, можна додавати в будь-яку кашу чи суп, а також воно стане відмінним доповненням до бутербродів, пиріжків або теплих салатів. Тому негайно слід занотувати всі тонкощі покрокового рецепта телятини, тушкованої в мультиварці у власному соку, що доречно ілюстрований фотографіями кожного з процесів.
Інгредієнти: Лавровий лист, Перець чорний горошком, Сіль, Телятина
Складники:
- 1 кілограм телячого м’якуша;
- півтора ч. л. солі;
- 4-5 лаврових листів;
- 10-15 горошин гіркого перцю.
Щоб тушкована яловичина в підсумку вийшла ніжною та соковитою, краще готувати страву з телячої задньої частини (тут м’ясо соковитіше, не таке жирне й не має багато плів).
Як тушити телятину в мультиварці у власному соку
Насамперед, потрібно помити шматки м’яса під краном із холодною водою та обсушити їх на паперовому рушнику.
З допомогою гострого ножа, необхідно видалити з м’яса всі пліви.
Потім, нарізати телятину на шматки середнього розміру (як на фото).
Після цього, нарізане м’ясо необхідно помістити в глибоку посудину, додати до нього сіль, лаврові листи та перець-горошок.
Далі, треба протягом кількох хвилин перемішувати м’ясо руками, щоб сіль краще проникла в м’ясні волокна. За цей час із телятини виділиться сік, в якому й буде тушитися м’ясо.
Підготовлені шматки необхідно відправити на 1 годину в холодильник. За цей час виділиться достатня кількість м’ясного соку (це добре видно на фото).
Вміст миски треба перекласти в чашу мультиварки-скороварки.
Тушкуватися телятина повинна, під тиском, протягом півтори години.
Після цього, ніжна й соковита телятина, тушкована в мультиварці, у власному соку готова до споживання.
Лаврові листочки та горошини перцю з готової страви потрібно вийняти. Вони вже сповна віддали м’ясу свій аромат і на цьому їх роль закінчена.
Телятина, тушкована в мультиварці, нагадує смак магазинної тушонки хорошої якості.
До такого м’яса можна подати відварений рис, картопляне пюре, гречку або макарони.
Ту частину телятини, тушкованої в мультиварці, що залишилася, варто перекласти в скляні банки, накрити капроновими кришками та відправити зберігатися в холодильник. Придатною до споживання така страва буде не більше, ніж 2 тижні. Розмістити її краще на верхній полиці холодильника.