Татарські млинці Белен – на кислому молоці та вершковому маслі

Кожна національна кухня, без сумніву, може похвалитися смачними і апетитними стравами, в число яких входить і випічка. Окрема кулінарна історія – це млинці. Безліч їх рецептів існує в кожній кухні! Давайте сьогодні дізнаємося, як зробити татарські млинці на кислому молоці, які мають назву – Белен. Процедура їх приготування зовсім не складна, є багато збігів з процесом приготування звичайних млинців на кислому молоці або кефірі. Мій, покроково оформлений фото-рецепт млинців по-татарські, розкриє для вас всі секрети їх приготування.

Складові:

  • масло вершкове (яке попередньо слід розтопити) – 40 гр;
  • борошно пшеничне в/ґатунку – 250 гр;
  • вода (окріп) – 1 ст. ложка;
  • кисле молоко – приблизно 1,5 або 2 склянки;
  • цукор – 2 ч. лож.;
  • сіль – 1 ч. ложка;
  • яйце куряче (стандартне) – 2 шт.

Як приготувати татарські млинці на кислому молоці і маслі

Для нашої мети – приготування млинцевого тіста – підбираємо глибоку зручну миску. До неї розбиваємо курячі яйця. Підсипаємо відразу до них цукор з сіллю в зазначеній кількості.

Белен - татарські млинці на молоці

Скориставшись вінчиком або ж міксером, що набагато зручніше, збиваємо введені продукти.

Белен - татарські млинці на молоці

У масу що вийшла, заливаємо молоко (обов’язково кисле) та знову збиваємо.

Белен - татарські млинці на молоці

Згори до миски з рідкою сумішшю просіюємо борошно. Знову перемішуємо.

Белен - татарські млинці на молоці

Підливаємо окріп та перемішуємо знову.

Белен - татарські млинці на молоці і маслі

На завершальному етапі додаємо розтоплене вершкове масло. Перемішуємо.

Белен - татарські млинці на молоці і маслі

Наше млинцеве тісто, майже, готово для випічки татарських налисників. Для повної готовності його з годинку потрібно ще потримати в холодильнику.

Белен - татарські млинці на молоці і маслі

А далі, починаємо випікати татарські млинці на кислому молоці у звичайний спосіб. Зверніть увагу, що сковороду перед випічкою кожного млинця обов’язково треба додатково змащувати жиром.

Белен - татарські млинці на молоці і маслі

Татари свої бліни Белен подають до столу після того, как додатково змастять їх вершковим маслом.

Белен - татарські млинці на молоці і маслі

Ви ж, подаючи до столу свої татарські млинці на кислому молоці можете діяти на свій смак! ? Смачного!