Кожна національна кухня, без сумніву, може похвалитися смачними і апетитними стравами, в число яких входить і випічка. Окрема кулінарна історія – це млинці. Безліч їх рецептів існує в кожній кухні! Давайте сьогодні дізнаємося, як зробити татарські млинці на кислому молоці, які мають назву – Белен. Процедура їх приготування зовсім не складна, є багато збігів з процесом приготування звичайних млинців на кислому молоці або кефірі. Мій, покроково оформлений фото-рецепт млинців по-татарські, розкриє для вас всі секрети їх приготування.
Інгредієнти: Борошно, Вершкове масло, Вода, Молоко, Сіль, Цукор, Яйце
Складові:
- масло вершкове (яке попередньо слід розтопити) – 40 гр;
- борошно пшеничне в/ґатунку – 250 гр;
- вода (окріп) – 1 ст. ложка;
- кисле молоко – приблизно 1,5 або 2 склянки;
- цукор – 2 ч. лож.;
- сіль – 1 ч. ложка;
- яйце куряче (стандартне) – 2 шт.
Як приготувати татарські млинці на кислому молоці і маслі
Для нашої мети – приготування млинцевого тіста – підбираємо глибоку зручну миску. До неї розбиваємо курячі яйця. Підсипаємо відразу до них цукор з сіллю в зазначеній кількості.
Скориставшись вінчиком або ж міксером, що набагато зручніше, збиваємо введені продукти.
У масу що вийшла, заливаємо молоко (обов’язково кисле) та знову збиваємо.
Згори до миски з рідкою сумішшю просіюємо борошно. Знову перемішуємо.
Підливаємо окріп та перемішуємо знову.
На завершальному етапі додаємо розтоплене вершкове масло. Перемішуємо.
Наше млинцеве тісто, майже, готово для випічки татарських налисників. Для повної готовності його з годинку потрібно ще потримати в холодильнику.
А далі, починаємо випікати татарські млинці на кислому молоці у звичайний спосіб. Зверніть увагу, що сковороду перед випічкою кожного млинця обов’язково треба додатково змащувати жиром.
Татари свої бліни Белен подають до столу після того, как додатково змастять їх вершковим маслом.
Ви ж, подаючи до столу свої татарські млинці на кислому молоці можете діяти на свій смак! ? Смачного!