Страви з кисломолочного сиру дуже популярні, як серед дорослих, так і дітей. Їх можна подавати на сніданок або в полудень. Сир корисний, має багато кальцію у своєму складі і потрібен для росту дитячого організму. Є люди, які не полюбляють страви з сиром, але від сирників з кокосовою стружкою мало хто відмовиться.
Інгредієнти: Ванільний цукор, Кокосова стружка, Манна крупа, Рослинна олія, Сир, Сіль, Цукор, Яйця
Сирники за цим рецептом виходять дуже ароматні та красиві. Детальний фото-рецепт допоможе в приготуванні будь якій хазяйці.
Щоб приготувати сирники на сковороді знадобиться:
- сир сухий – 0,8 кг;
- яйця – 2 шт;
- манна крупа – 4 ст.л.;
- цукор – 4 ст.л.;
- кокосова стружка – 40 гр;
- сіль – ½ ч.л.;
- ванільний цукор – 2 ч.л.;
- рослинна олія для смаження – 6 ст.л.
Як приготувати сирники з кокосовою стружкою і манкою
Щоб ваші сирники вийшли смачними треба взяти сухий сир. Якщо ваш сир недостатньо сухий треба його на декілька годин підвісити в марлевому мішечку.
В великій мисці змішуємо сир, яйця, цукор, сіль і ванільний цукор. Все добре розтираємо виделкою. Додаємо манку та кокосову стружку. Добре перемішуємо до однорідної маси. Сирне тісто повинне добре відпочити на протязі 15 хв.
Після цього, можна розпочинати формування наших сирників. Для цього знадобиться глибока ємність з борошном та дошка. Столовою ложкою, вимочуючи її кожного разу в воді, набираємо наше густе тісто. У тарілці з борошном вже руками обвалюємо і формуємо майбутній сирник.
Дошку обсипаємо борошном, щоб продукти не прилипали, і складаємо напівфабрикати на поверхню.
Перед приготуванням пательню треба добре нагріти з маслом, у цьому разі сирники не прилипнуть і будуть мати привабливий вигляд. Жарити сирники необхідно на середньому вогні з одної сторони 2-3 хвилини, а після цього, перевертаємо і смажимо на маленькому вогні під кришкою 3 хвилини до готовності. У цьому разі наші сирники добре просмажаться і будуть пухкими без використання соди.
Готові сирники мають привабливий вигляд, приємний солодкий смак з кокосовою ноткою. Їх можна їсти з додаванням варення або просто так. Смачного!