Сирники з кокосовою стружкою і манкою, без борошна

Страви з кисломолочного сиру дуже популярні, як серед дорослих, так і дітей. Їх можна подавати на сніданок або в полудень. Сир корисний, має багато кальцію у своєму складі і потрібен для росту дитячого організму. Є люди, які не полюбляють страви з сиром, але від сирників з кокосовою стружкою мало хто відмовиться.

Сирники за цим рецептом виходять дуже ароматні та красиві. Детальний фото-рецепт допоможе в приготуванні будь якій хазяйці.

Щоб приготувати сирники на сковороді знадобиться:

Дієтичні кокосові сирники без борошна

  • сир сухий – 0,8 кг;
  • яйця – 2 шт;
  • манна крупа – 4 ст.л.;
  • цукор – 4 ст.л.;
  • кокосова стружка – 40 гр;
  • сіль – ½ ч.л.;
  • ванільний цукор – 2 ч.л.;
  • рослинна олія для смаження – 6 ст.л.

Як приготувати сирники з кокосовою стружкою і манкою

Щоб ваші сирники вийшли смачними треба взяти сухий сир. Якщо ваш сир недостатньо сухий треба його на декілька годин підвісити в марлевому мішечку.

В великій мисці змішуємо сир, яйця, цукор, сіль і ванільний цукор. Все добре розтираємо виделкою. Додаємо манку та кокосову стружку. Добре перемішуємо до однорідної маси. Сирне тісто повинне добре відпочити на протязі 15 хв.

Сирники з кокосовою стружкою і манкою на сковороді

Після цього, можна розпочинати формування наших сирників. Для цього знадобиться глибока ємність з борошном та дошка. Столовою ложкою, вимочуючи її кожного разу в воді, набираємо наше густе тісто. У тарілці з борошном вже руками обвалюємо і формуємо майбутній сирник.

Дошку обсипаємо борошном, щоб продукти не прилипали, і складаємо напівфабрикати на поверхню.

Сирники з кокосовою стружкою і манкою на сковороді

Перед приготуванням пательню треба добре нагріти з маслом, у цьому разі сирники не прилипнуть і будуть мати привабливий вигляд. Жарити сирники необхідно на середньому вогні з одної сторони 2-3 хвилини, а після цього, перевертаємо і смажимо на маленькому вогні під кришкою 3 хвилини до готовності. У цьому разі наші сирники добре просмажаться і будуть пухкими без використання соди.

Сирники з кокосовою стружкою і манкою на сковороді

Готові сирники мають привабливий вигляд, приємний солодкий смак з кокосовою ноткою. Їх можна їсти з додаванням варення або просто так. Смачного!