Сирний соус тартар із кропом і м’ятою в тарталетках із солоною сьомгою

Традиційно, перед подачею смачної гарячої страви, господиня пропонує гостям холодну закуску. Приємно здивувати запрошених вдасться сирним тартаром. Смачний сирний соус тартар із кропом і м’ятою в тарталетках із солоною сьомгою – це неймовірна прикраса святкового застілля, яка вміло заповнить кулінарну паузу між стравами. Рецепт домашнього тартару дещо відрізняється від класичного, але смакові якості від цього не гірші. Процес приготування дуже простий, особливо, якщо користуватися детальним покроковим фото-рецептом.

Складники:

  • 250 грамів сиру “Рікота” (40% жирності);
  • 20 грамів свіжого кропу;
  • 2 свіжі листки м’яти;
  • третина ч. л. дрібної рожевої солі (можна замінити морською);
  • 8-10 готових тарталеток;
  • 180 грамів малосольної сьомги;
  • невеличкий пучок кропу, щоб презентувати закуску.

Як приготувати сирний соус тартар із сьомгою в тарталетках

Насамперед, слід викласти сир у салатник і розім’ятий його силіконовою лопаткою разом із сіллю. Кріп та м’яту слід нарізати якомога дрібніше. Потім, необхідно відправити зелень до рікоти й перетерти все разом.

Змішуємо зелень і сир

Готовий домашній соус тартар потрібно перекласти в кондитерський мішок, що має широку насадку (можна й без неї) й помістити в холодильник. Готові вафельні тарталетки необхідно попередньо поставити в розігріту до 200 °С духовку на декілька хвилин, щоб вони стали хрусткими. Після цього, їх треба повністю остудити.

готуємо тарталетки

Потім, у центр кожної тарталетки необхідно викласти однакову кількість готового соусу. По краєчках тарталеток слід розмістити шматочки сьомги й прикрасити закуску кропом чи м’ятою.

Сирний соус тартар з кропом і м'ятою в тарталетках з солоною сьомгою

Подавати готовий сирний соус тартар із м’ятою, кропом і солоною сьомгою необхідно перед тим, як пригощати гостей гарячою стравою.

Сирний соус тартар з кропом і м'ятою в тарталетках з солоною сьомгою

Рідним і гостям обов’язково сподобається ефектна, проста й швидка в приготуванні холодна закуска за цим рецептом. Застілля, де буде домашній тартар із сиром “Рікота”, кропом і м’ятою – неодмінно вдасться на славу!