Сирний пиріг зі сливою Тарт Татен або «Перевертиш»

Пиріг Тарт Татен або «Перевертиш» готується з яблуками або зі сливами.  Сьогодні ми будемо готувати пиріг з начинкою зі слив сорту «угорка».  Зірковим інгредієнтом цього пирога є карамель.

Перш ніж розпочинати приготування Тарт Татену, давайте визначимося із необхідними складовими.

Для тіста:

  • борошно – 150 г,
  • сир (чим сухіший, тим краще) – 125 г,
  • цукор – 50 г,
  • масло або маргарин (тверде, охолоджене) – 185 г,
  • сметана – 1 столова ложка,
  • яйце – 1 шт.,
  • сода або розпушувач для тіста – 1 столова ложка,
  • какао – 1 столова ложка,
  • сливи «Угорка» – ½ кг.

Для приготування карамелі:

  • цукор – 100 г,
  • кориця мелена – ½ чайної ложки,
  • масло вершкове – 60 г

Зміст

Крок за кроком готуємо тісто для пирога.

Змішуємо борошно з содою або розпушувачем.

На крупній тертці натираємо у цю суміш масло або маргарин.

Додаємо вказану у рецепті кількість цукру, яйце, сир, сметану, какао і швидко перемішуємо.

Правильно приготоване тісто повинне бути еластичним.  Ставимо його у холодильник.

Тим часом готуємо начинку для пирога Тарт Татен.

Ще раз нагадаю, що за класичним рецептом, сирний пиріг Тарт Татен готується з яблуками.  Ми ж будемо готувати зі сливами.  Однак, який би рецепт ви не обрали, на наступному етапі нам слід приготувати карамель.

Отже, розповідаю як готується карамель.  Беремо глибоку форму для випічки або сковорідку без ручки.

В обрану вами ємність кладемо масло, цукор, корицю і ставимо на малий вогонь.

Помішуємо суміш до утворення легкого коричневого відтінку і виразних бульбашок.

Після цього, знімаємо з плити і додаємо почищені половинки слив.

Приготування карамелі для пирога завершене.

Готуємо пиріг Татен

А зараз я розповім як приготувати пиріг зі сливами «Перевертиш» або Тарт Татен.  Вірніше, як його сформувати.

Виймаємо тісто з холодильника, розгортаємо і кладемо між двома листами пергаментного паперу.  Так тісто буде легше розкачати і перекласти у форму для випічки на сливи і карамель.  А можна зробити по-іншому.  Натріть тісто на сливи з карамеллю на крупній тертці.  Відріжте від тіста невеликий шматочок, а основну частину залиште у холодильнику.  Легенько притисніть тісто до начинки пирога.

Ставимо Тарт Татен або пиріг «Перевертиш» у духовку, розігріту до 180 °C.

Випікаємо 40 хвилин.

Готовий пиріг зі сливами виймаємо з духовки, залишаємо постояти хвилин 5-10 і перевертаємо на деко чи велику тарілку.

pirog-so-slivoj-tart-taten1

Поливаємо глазур’ю або розтопленим шоколадом.

pirog-so-slivoj-tart-taten2

У поєднанні з шоколадом сливи дуже смачні.  Недарма чорнослив у шоколаді такий популярний!  Я б дуже хотіла, щоб і ви змогли насолодитися цим неперевершеним смаком.  Я переконана, що Тарт Татен або ж сирний пиріг зі сливами «Перевертиш» принесе величезне задоволення вам і вашим гостям.